Nieuws Antwerpen Sterke doorstart voor EREA Energy Engineering

Sterke doorstart voor EREA Energy Engineering

Sterke doorstart voor EREA Energy Engineering

ereaHet eerste boekjaar van het nieuwe EREA Energy Engineering is perfect gelopen. Het bedrijf uit Wijnegem haalde de vooropgezette budgetten en ziet ook de komende maanden positief tegemoet. “Wij zijn er vooral fier op dat wij een aantal grote openbare aanbestedingen binnengehaald hebben,” zegt general manager Jeroen Goetschalckx.

EREA heeft moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf werd enkele tijd terug overgenomen door de Niko Group uit Sint Niklaas doch werd daar begin verleden jaar weer uit losgehaakt. Een aantal activiteiten werd geoutsourced. De productie aan laagspanningstransformatoren werd in een management buy-out ondergebracht in het nieuwe EREA Energy Engineeering. De doorstart werd mogelijk in het engagement van Herman Nollet en Jeroen Goetschalckx die het bedrijf sinds begin dit jaar aansturen.

“Wij hebben het uiteraard aanvankelijk niet makkelijk gehad maar ons eerste boekjaar is alles bijeen toch vrij goed verlopen,” zegt Jeroen Goetschalckx. “Wij hebben de gebudgetteerde omzetcijfers van 4,3 miljoen euro gehaald. Dat betekent dat er 5% meer omzet gerealiseerd werd dan in 2013 dat op zichzelf ook al een sterk jaar was. Dat geeft ook perspectief naar de toekomst toe.”

EREA werkt vandaag voor twee derde voor de elektronische groothandel, machinebouwers, ziekenhuizen installateurs van liften, onderhoudsfirma’s van kantoorgebouwen enz. Die bestellen op relatief korte termijn. EREA maakt er dan ook een punt van om een bestelling ’s anderendaags aan te leveren. Het niet reguliere orderboek wordt voor de rest gedragen door enkele doorgaans langlopende bestellingen. Zoals die van Telenet of Infrabel. “Wij werken mee aan de signalisatiewerken van Infrabel. Dit is een project dat op pakweg vijf jaar loopt en waar we dus nogal wat werk aan hebben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.