Nieuws Antwerpen Sterke resultaten voor bouwbedrijf Ibens

Sterke resultaten voor bouwbedrijf Ibens

Sterke resultaten voor bouwbedrijf Ibens

ibensHet Antwerpse bouwbedrijf Ibens heeft een uitstekend boekjaar 2014 achter de rug. De omzet steeg met liefst 53% tot 40,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat lag met 4,5 miljoen euro 67% hoger. De resultaten van bouwbedrijven kunnen wél sterk schommelen in functie van de oplevering van bepaalde projecten.

Ibens
is als bouwbedrijf vooral gespecialiseerd in de constructie van zorgcentra voor ouderen en zieken. De onderneming werkt op een flink gevuld orderboek maar ziet toch enkele onweerswolken op de horizon. Het gaat er vooral om dat de overheid de erkenningen voor de bouw van zorgcentra wil verminderen en dat de subsidies teruggeschroefd worden. Het management drukt daarover in zijn jaarrapport aan de algemene vergadering enige bezorgdheid uit. “We moeten erop letten dat wij in de toekomst ook andere sectoren kunnen gaan bewerken”, heet het.

Het management van Ibens wordt uitgegemaakt door Jonathan Furst, Frank Moyaert en Herman Beirnaerts. Ondanks de onzekere toekomst gaan zij ervan uit dat het bedrijf het ook in het lopende jaar best goed zal doen. De omzet kan zelfs nog hoger. Het resultaat moet pakweg hetzelfde zijn als in 2014. De marktpositie van het bedrijf wordt versterkt door het feit dat Ibens in de afgelopen jaren  geïnvesteerd heeft in 3D-technologie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.