Nieuws Antwerpen Sterke resultaten voor Flen Pharma

Sterke resultaten voor Flen Pharma

Sterke resultaten voor Flen Pharma

flamigelHet farmabedrijf Flen Pharma uit Kontich heeft in 2013 3,5 miljoen euro aan brutomarge bijeengewerkt. Daarmee zit de onderneming terug op het niveau van voor de crisis. Flen Pharma heeft met zijn wondverzorgingsproducten een internationale doorbraak gerealiseerd.

Apotheker Philippe Sollie heeft zich jarenlang geëngageerd in het onderzoek naar wondbehandeling. Hij kwam daarbij tot de constatatie dat wonden vochtig moeten gehouden worden. Op die manier kunnen ze tot 40% sneller genezen dan onder korstvorming.

Philippe Sollie stelde in dit opzicht een zalf uit die als Flamigel uitermate goede resultaten gaf bij wondbehandeling. Hij zette in dit opzicht in het jaar 2000 zijn onderneming Flen Pharma op die met de bijeenbewerkte patenten op zalven een snelle groeier werd. De bruto marge van 3,5 miljoen euro was liefst in 2013 56% zelfs beter dan in 2012. Flen Pharma realiseerde daarbij een bedrijfsresultaat van 1,9 miljoen euro.

Met Flamigel en zijn varianten als Flaminal Hydro en Flaminal Forte kon Flen Pharma internationaal doorbreken op de exportmarkten. Liefst 60% van de productie wordt afgezet in het buitenland. Het bedrijf stelt 11 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.