Nieuws Antwerpen Sterkens Security bewaakt kippen van Zaman

Sterkens Security bewaakt kippen van Zaman

Sterkens Security bewaakt kippen van Zaman

kippenHet kippenbedrijf van Isabelle Tailleu en Jan Zaman  in Sint-Gillis-Waas, Zaman  is uitgegroeid tot het grootste van het Waasland. Na de bouw van een nieuwe stal scharrelen onderhand liefst 200.000 kippen rond in het bedrijf. De installaties werden onlangs beveiligd door Sterkens Security.

Automatisatie en innovatie vormen  ook in de landbouw de kern van verdere groei. Landbouwbedrijven moeten permanent investeren in technologie om de rentabiliteit van hun ondernemingen te versterken. Voor kippenkwekerijen is dat niet anders. Zaman deed daartoe oa. een beroep op Sterkens Security. Het ging erom de klimaatregeling en de aanvoer van  voer te controleren via  camera- en smartphone-opvolging. De verlichting werd mee aangesloten op het systeem net als de regelbare daglichtkoepel in de nok. De specialisten van Sterkens Security zorgden tevens voor de lengteventilatie met een verticale uitstoot terwijl de camera’s ook de bewegingen van de kuikens volgen.

“We installeerden daarbij niet enkel de intelligente camera’s maar ook het uitgebreide Wifi-netwerk”, zegt zaakvoerder Roel Sterkens. “Op die manier is de hele site, zowel de stallen als de werf voortaan gemonitord via tablet en smartphone. Zaman maakt daarbij ook gebruik van onze helpdesk en van ons support center.”

Zaman organiseerde bij de inauguratie overigens een open deur dag waarbij alle aannemers hun systemen en hun innovaties mochten komen toelichten.

Met het contract voor Zaman heeft Sterkens Security zijn positie in de wereld van het pluimvee geconsolideerd. Het bedrijf uit Oostmalle heeft al voor talloze pluimveebedrijven uit de brede regio de IT-support geïnstalleerd. De uitval van de systemen moet immers ten koste van alles vermeden worden en daar is het Sterkens Security in eerste instantie om te doen.

Sterkens Security bewerkt vanuit Oostmalle de markt van wat Roel Sterkens zelf “Groot-Antwerpen” noemt. De aanwezigheid van honderden ondernemingen die er allemaal op bedacht zijn hun installaties te beveiligen geeft enorme mogelijkheden. Sterkens Security werd destijds opgezet door vader Sterkens. Zoon Roel nam de business zo’n vijf jaar geleden over. Vandaag tekent het bedrijf voor een omzet van pakweg 3,6 miljoen euro. De onderneming stelt 25 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.