Nieuws Antwerpen Sterkstokers brengt ode aan de vrouw met nieuwe rum

Sterkstokers brengt ode aan de vrouw met nieuwe rum

Sterkstokers brengt ode aan de vrouw met nieuwe rum

Met zijn nieuwe rum Sea Rum – Salty Caramel wil Thomas Cuyvers van Sterkstokers uit Brecht een duidelijk statement maken. “Ook het vrouwelijk cliënteel heeft een waardering voor krachtige en complexe smaken”, klinkt het. De nieuwe rum is een combinatie van zoete karamel, zeezout, cacao en licht bittere laoswortel.

Rum wordt nog steeds gezien als een drank die traditioneel gedronken wordt door mannen, al is dat vandaag anders. “Het cliché zet vrouwendranken weg als zoet en gemakkelijk. Maar in onze stokerij stellen we vast dat ook vrouwen rum waarderen. De nieuwe rum heeft een zoet en verrassend karakter, maar is zeker ook sterk.”, vertelt Thomas Cuyvers.

Met de Sea Rum – Salty Caramel wil Sterkstokers een ode brengen aan de vrouw en de drank toegankelijker maken voor iedereen. Bij het creëren van de smaak vond het stokersbedrijf dan ook veel inspiratie bij vrouwen. “We staan graag stil bij hoe ze hun vrouwelijke kracht mixen met subtiele, frivole, diplomatische en zorgende acties en op die manier de wereld beter maken.”

In Zeeland vonden de Sterkstokers de ambachtelijke zoutziederij Zeeuwse Zoute. Door het gebruik van hun zout willen de stokers de Salty Caramel een ware sensatie maken. “Om het smaakpalet terug in evenwicht te brengen, hebben we de rum versterkt met extra karamel. Daarnaast zorgt de laoswortel voor de finishing touch. Deze Aziatische plant heeft een geneeskrachtige reputatie. We voegden tot slot ook cacao toe. Niet veel mensen herkennen deze smaak in de rum, maar wanneer de cacao wordt weggelaten, mis je het toch wel”, sluit Thomas Cuyvers af.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.