Nieuws Antwerpen Sterkstokers komt volgende week thuis in Brecht

Sterkstokers komt volgende week thuis in Brecht

Sterkstokers komt volgende week thuis in Brecht

BRECHT/HOOGSTRATEN – Sterkstokers, de ambachtelijke stoker van sterke drank, verhuist van Hoogstraten naar Sint-Lenaarts (Brecht). Volgende week neemt het bedrijf er zijn intrek in een gloednieuw gebouw langs het kanaal.

Sterkstokers is deze week gesloten om zich klaar te maken voor de verhuizing. Volgende week neemt de ambachtelijke stoker zijn intrek in een nieuw gebouw langs de vaart in Sint-Lenaarts. “Onze locatie in Hoogstraten is altijd bedoeld geweest als een tijdelijk onderkomen”, licht Thomas Cuyvers van Sterkstokers toe.

Tijdens de lange zoektocht naar een eigen stek onderzocht Sterkstokers verschillende pistes. “Onder andere Wortel Kolonie is daarbij een tijdje in beeld geweest, maar dat bleek toch niet haalbaar. Nu komen we ook op een mooie plek te zitten. Bij het ontwerp van ons gebouw hebben de geschiedenis van de vaart en het ambachtelijke van onze activiteiten als inspiratie genomen. Het is een modern gebouw, maar je ziet hier ook veel baksteen en gerecupereerde deuren.”

Thomas Cuyvers

Beleving

Een belangrijk element bij het nieuwe gebouw van Sterkstokers is beleving. De stokerij kan nu grotere groepen ontvangen voor degustaties en kan dit voortaan gescheiden doen van het labo. Ook voor de productie zijn er veel voordelen. “De nieuwe stokerij is met 1.200 vierkante meter drie keer zo groot als in Hoogstraten en optimaler ingedeeld op maat van onze noden. Ze is ook aangepast aan de strengere productienormen. Zo is er een gescheiden rioleringssysteem en een grote opslagcapaciteit voor de draft.”

Thomas Cuyvers verwacht dat de groei door deze lockdown wat zal vertragen, maar de ambitie blijft overeind. “Ook de eerste lockdown hebben we overleefd. We zijn toen snel overgeschakeld naar productie van handgels omdat daar een grote vraag naar was. We hebben intussen een goede zomer gehad die veel heeft goed gemaakt.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.