Nieuws Antwerpen Sterkstokers valt opnieuw in de prijzen

Sterkstokers valt opnieuw in de prijzen

Sterkstokers valt opnieuw in de prijzen

HOOGSTRATEN – In de Verenigde Staten is Sterkstokers op de USA Spirits Ratings in de prijzen gevallen. De stoker uit Hoogstraten behaalt brons met Antwerps Elixirke, zilver met Thomas Gin en goud met zijn Vermouth. In mei dit jaar behaalde Sterkstokers in de London Spirits Competition ook al goud en zilver.

In mei nam Thomas in New York deel aan een professionele beurs voor distribiteurs en producenten. “Ik merkte snel voor welke producten interesse was. Op het eind vroeg een importeur of ik mijn producten niet wou laten keuren, speciaal voor de Amerikaanse markt. Het testteam beoordeelde niet enkel de kwaliteit, maar gaf ook een score hoe waardevol ze het product op de Amerikaanse markt vinden. Ook de verpakking krijgt een score”, vertelt Thomas Cuyvers, zaakvoerder van Sterckstokers.

Na de zilveren medaille op de London Spirits Competition eerder dit jaar, behaalt het Antwerps Elixirke met een hoge score van 79 punten nu brons op de USA Spirits rating. Sterkstokers stookt het Antwerps Elixirke bijna 2 jaar en het cliënteel groeit. “Het Elixirke wordt goed onthaald omwille van de subtiele smaakaccenten, het laag suikergehalte en laag alcoholpercentage. Het recept baseerde ik op een oud familierecept dat ik gedurende jaren aanpaste naar wat het nu geworden is. De likeur heeft ingrediënten die na verschillende bereidingen, samen in eiken vaten rijpen.”

De Thomas Gin behaalde een zilveren medaille. Sterkstokers helpt restaurants en anderen met het ontwikkelen en creëren van hun eigen gin. Voor de prijs van een betere gin kiezen de klanten zelf welke ingrediënten gebruikt worden.

“Onze ervaring helpt hen om snel een mooie balans te vinden in hun recept. Uiteraard maken we ook gin voor onszelf: de Thomas Gin. We werkten hiervoor met traditionele ingrediënten, zoals jeneverbes, iris en engelwortel. De verschillende types alsem, bergamot, kaneel, sinaas, gagel etc. zorgen voor het unieke karakter van de gin. Alles is perfect in balans en geen enkel ingrediënt dat overheerst.”

Opnieuw goud voor Vermouth

Thomas Cuyvers: “Ik won met mijn Vermouth reeds in London goud, en nu wordt dit ook in de Verenigde Staten bekroond met opnieuw een gouden plak. Vermouth is niet zo populair als andere spirits en heeft vooral een publiek bij professionals zoals bartenders. Ook zij moeten het publiek terug leren wat vermouth is. Het publiek kent immers enkel de grote industriële merken die de markt domineren. Ik ben trots dat we met de huidige aandacht dit mooie product terug op de kaart van restaurants en bars krijgen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.