Nieuws Antwerpen Steunmaatregelen voor vervoer met kleine binnenschepen

Steunmaatregelen voor vervoer met kleine binnenschepen

Steunmaatregelen voor vervoer met kleine binnenschepen

binnenschipNog tot 30 september e.k. kunnen subsidies aangevraagd worden voor wie als transportbedrijf ondanks de handicaps toch opteert voor vervoer over de kleine waterwegen in Vlaanderen. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Hilde Crevits wil het transport met kleine binnenschepen ondersteunen.

Vlaanderen heeft een relatief sterk uitgebreid netwerk aan waterwegen. Zeker in de buurt van de grote havens is vervoer over kanalen en rivieren een interessante optie. Toch blijkt 40% van de waterwegen alleen geschikt voor kleine binnenschepen. De diepte en de breedte van het waterwegennet zijn vaak niet aangepast aan de snelle ontwikkelingen van de binnenscheepvaart waar steeds grotere entiteiten ingezet worden.

In afwachting van infrastructuurwerken die de problemen tegemoet kunnen komen lanceert minister Crevits twee subsidiemaatregelen.

* Wie ondanks de meerkost ten aanzien van het vervoer over de weg toch transportactiviteiten opzet in de klasse I en II, de kleine waterwegen kan hiertoe een subsidie aanvragen.

* Een bedrijf dat vervoer organiseert met kleine binnenschepen op het kanaal Gent-Brugge, de Zeeschelde tussen Gent en Dendermonde en het Kanaal naar Charleroi op Vlaams grondgebied kan eveneens aankloppen bij de overheid. Op de drie bewuste trafieken zijn de bruggen te laag zodat niet met grotere schepen kan gevaren worden.

Aanvragen en meer informatie kan via Waterwegen en Zeekanaal (www.wens.be) de NV De Scheepvaart (www.descheepvaart.be).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.