Steven Wullaert kreeg naast zijn plakkaatje ook nog een goeie fles overhandigd Steven Wullaert kreeg naast zijn plakkaatje ook nog een goeie fles overhandigd. © Jan Van der Perre

Steven Wullaert van Vintage in Kontich is Sommelier van het Jaar: “Vieren met goed glas champagne”

Steven Wullaert acteert al jaren op heel hoog niveau in zijn zaak Vintage in Kontich. Wonder boven wonder had hij bij Gault&Millau nog nooit de prijs van Sommelier van het Jaar gekregen.

“Dubbel en dik verdiend.” Dat zeiden alle collega’s van Wullaert toen hij op het podium stapte om de prijs van Sommelier van het Jaar in ontvangst te nemen. In zijn stijlvol ingerichte boerderij op het platteland in Kontich blinkt hij volgens Gault&Millau uit in zijn keuzes en serveert hij “met sprekend gemak” wijnen die de gerechten voortreffelijk ondersteunen en nog beter maken.

Lees ook: Uitreiking Gault&Millau 2026: Zilte en The Jane zijn beste restaurants van Antwerpen

Wullaert was zichtbaar blij met de prijs. “Dit gaan we vieren met een goed glas champagne”, klonk het meteen nadat hij van het podium kwam. “Het betekent voor mij heel veel. Er zijn veel sommeliers die goed werken. Als ze je dan opmerken, dan is dat een bekroning. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. Het doet heel veel plezier. We hebben al een enorm parcours afgelegd. Ik hoop dat veel mensen onze wijnkaart opnieuw zullen willen komen ontdekken en dat we heel veel reservaties krijgen”, aldus Wullaert.

“Wat onze sterkte is? Wij proberen het allemaal heel persoonlijk te doen in ons restaurant. We hebben bijvoorbeeld geen vast bijpassend wijnarrangement. Maar we proberen het allemaal naar stijl, smaak en tempo van onze gasten te beleven. Dat wordt geapprecieerd.” Vintage mocht trouwens ook nog een tweede keer juichen: de score steeg van 14,5 naar 15/20.