Nieuws Antwerpen Steylaerts vernieuwt hele wagenpark

Steylaerts vernieuwt hele wagenpark

Steylaerts vernieuwt hele wagenpark

steylaertsDe firma Steylaerts heeft in één keer zijn hele wagenpark vernieuwd. De tegelspecialist uit Berlaar heeft liefst 16 spiksplinternieuwe bestelwagens Renault aangeschaft. De bekende appelblauwzeegroene kleuren blijven behouden maar de basiskleur wordt dan wel antraciet.

Steylaerts is een bekend icoon in de Antwerpse regio. Zeker nadat de firma enkele tijd geleden ook het Antwerpse bedrijf Azuleo overnam. De firmakleuren van het tegelbedrijf domineren al vele jaren mee het straatbeeld. Na 25 jaar wordt het wagenpark nu volledig vervangen door voertuigen met een meer eigentijdse uitstraling. Zaakvoerder Peter Steylaerts: “Toen wij eind jaren 80 onze eerste wagens die typische Steylaerts-kleur gaven, waren wij een heel klein bedrijfje dat met beperkte middelen de aandacht moest verwerven. Onder meer met onze opvallende voertuigen lukte dat wonderwel. Wij hadden op een gegeven ogenblik slechts twee camionetten, maar mensen dachten dat wij een enorm wagenpark hadden omdat die twee busjes zo opvielen in het straatbeeld.”

“Iemand van de wegenpolitie heeft me eens gezegd dat ze onze wagens al van een kilometer afstand zagen aankomen. Dat was dan misschien soms een nadeel…”, voegt Patrick Steylaerts er lachend aan toe.

Door de jaren heen is Steylaerts enorm gegroeid, en ook geëvolueerd naar een bedrijf dat design hoog in het vaandel draagt. Volgens het financieel weekblad Trends is Steylaerts ondertussen het Belgische nummer één in zijn sector. De firma heeft ook een van de mooiste en grootste toonzalen in het land. Het bedrijf heeft zich de jongste jaren vooral op de kaart heeft gezet met hoogwaardige renovatiewerken van badkamers en terrassen. De uitstraling van het wagenpark stemde daarom niet langer overeen met het imago dat Steylaerts in 2015 uitdraagt.

Daarom werd besloten tot een drastische ingreep. Alle oude voertuigen werden in één keer vervangen door 16 spiksplinternieuwe Renault voertuigen. De medewerkers zijn alvast in de wolken! Elk voertuig kreeg een hypermoderne inrichting voor al het werkgerief, maar ook een GPS, airco en zelfs een bluetooth radio zodat er draadloos en veilig kan getelefoneerd worden.

Peter Steylaerts : “De ECO motoren zijn voorzien van een start/stop functie en beperken zo de CO2 voetafdruk. Daarenboven werd ook de topsnelheid van alle bestelwagens beperkt tot 90 km/u, hetgeen de uitstoot enorm verlaagt. Steylaerts wordt zo ongetwijfeld het groenste tegelbedrijf in België!”

Voor dit project – waarmee een investering van meer dan 500.000 euro gemoeid is – ging Steylaerts in zee met de Berlaarse Renaultgarage Van Hove. Luc Van Hove: “Wij zijn bijzonder trots dat we dit project hebben binnengehaald. Wij zaten in concurrentie met twee andere merken en het deed ons enorm plezier dat de medewerkers van Steylaerts zelf de voorkeur gaven aan onze Renault Masters. Vooral de beperkte instaphoogte was een troef. Logisch als je met zware pakken moet in- en uitstappen. De firma Steylaerts heeft stevig onderhandeld maar dat is ook logisch. In tijden van crisis zijn er maar weinig bedrijven die op deze schaal blijven investeren.”

Steylaerts wordt vandaag aangestuurd door Patrick en Peter Steylaerts. Beide broers hebben hun firma vandaag uitgebouwd tot een omzetcijfer (2013) van liefst 21 miljoen euro. Het bedrijf stelt 70 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.