Nieuws Antwerpen Storm gaat liggen boven Makro en Metro

Storm gaat liggen boven Makro en Metro

Storm gaat liggen boven Makro en Metro

De Belgische werknemers van Metro en Makro – dat zijn er zo’n 1.800 – zijn voorlopig gerustgesteld. Het moederbedrijf is nog niet van plan om de Belgische winkels te verkopen. “We zijn momenteel tevreden met de winkels die we hebben. Zodra dat verandert, zullen we daarover communiceren”, klonk het vandaag bij Steffan Greubel, ceo van het Duitse moederbedrijf, die daarmee de geruchten de kop indrukt.

Cfo Christian Baier voegde er ook aan toe dat er nog geen concrete transacties zijn met betrekking tot de Belgische activiteiten. Of een verkoop dus definitief van de baan is, is niet zeker. Het is geen geheim dat de Belgische cijfers niet goed zijn. Ons land telt 17 winkels: 6 Makro en 11 Metro-filialen. In onze regio zijn het er 4: het hoofdkantoor in Wommelgem, een Makro-filiaal in Deurne en twee Metro-vestigingen op het Antwerpse Kiel en het Eilandje.

Tijdens de persconferentie ging ook aandacht uit naar de nieuwe strategie en toekomstvisie van de groep. Zo moet de totale omzet tegen 2030 meer dan 40 miljoen euro bedragen. Dat wil het enerzijds bewerkstelligen door meer in te zetten op huismerken en anderzijds door het online verhaal breder uit te spelen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Petronella V. 2022-01-27 11:16:15

Het domste dat jullie ooit hebben kunnen doen is de Metro openen. Slechte ligging. Ik ga reeds 35 jaar naar de makro in Eke, gemakkelijk eenvoudig te bereiken en vriendelijk personeel. Hopelijk blijf het bestaan want ik koop daar iedere zaterdag mijn gerief voor het restaurant

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.