Nieuws Antwerpen Storm ging liggen voor Hapag-Lloyd

Storm ging liggen voor Hapag-Lloyd

Storm ging liggen voor Hapag-Lloyd

hapagantwerpenDe storm is gaan liggen voor de scheepvaartgroep Hapag- Lloyd. Na de fusie met zijn kleinere concurrent  CSAV is het bedrijf in kalmer water terecht gekomen. Voor de eerste zes maanden van het lopende boekjaar was er meteen een winst van 157 miljoen euro. In diezelfde periode van 2014 was er nog een verlies van liefst 173 miljoen euro.

De aanhoudende volatiliteit in de scheepvaartwereld heeft het ook Hapag-Lloyd de laatste jaren niet makkelijk gemaakt. Het Duitse containerbedrijf diende op te boksen tegen harde concurrenten die geen kans lieten liggen om de markt sterker naar zich toe te halen. Hapag-Lloyd heeft finaal gereageerd door te fuseren met CSAV en op die manier meer  kritische massa binnen te halen.

Vandaag worden daar al de eerste resultaten van geplukt. De omzet steeg ineens door van 3,2 miljard euro naar 4,6 miljard euro. Het negatieve bedrijfsresultaat van 101 miljoen euro werd omgezet in een positief cijfer van 267 miljoen euro.

De prijzendruk houdt ondertussen nog altijd aan. De neergaande economische conjunctuur in China en het Verre Oosten zorgt voor nieuwe spanningen. Toch ziet het ernaar uit dat Hapag-Lloyd met zijn 188 containerschepen de problemen vandaag beter aankan. Het netwerk is uitgebreid tot liefst 349 kantoren in 116 verschillende landen. De Antwerpse vestiging aan het Kattendijkdok speelt daar een sterke rol in.

Hapag-Lloyd krijgt allicht volgende maand een beursnotering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.