Nieuws Antwerpen STRABAG Belgium behaalt als eerste Belgisch bouwbedrijf topcertificaat

STRABAG Belgium behaalt als eerste Belgisch bouwbedrijf topcertificaat

STRABAG Belgium behaalt als eerste Belgisch bouwbedrijf topcertificaat

ANTWERPEN – STRABAG Belgium Central Services ontving deze week een BIM Level 2 verificatie-certificaat volgens de ISO norm 19650 voor ontwerp en uitvoering. STRABAG is het eerste bouwbedrijf in ons land dat dit certificaat in ontvangst mag nemen.

STRABAG Belgium maakt deel uit van de Duitse bouwgroep STRABAG SE en ontwikkelt onder andere projecten in de industriebouw, utiliteitsbouw, burgerlijke bouwkunde, residentiële bouw, renovatie- en restauratiewerken en milieuprojecten. De bouwonderneming stelt in België 330 medewerkers te werk, verdeeld over vier vestgingen in Antwerpen, Brussel, Genk en Gent.

De 15-koppige Central Services-afdeling, die het certificaat in de wacht sleepte, is het eigen interne studiebureau van STRABAG Belgium.

Building Information Modelling

Het Level 2 certificaat bewijst de competenties van de Central Services-afdeling inzake BIM (bouwwerkinformatiemodel). “Bij veel bedrijven staat BIM voor Building Information Modelling, bij STRABAG zien we dit breder, namelijk als Building Information Management”, klinkt het bij STRABAG Belgium. “BIM helpt het bouwproces te organiseren aan de hand van uitwisselbare digitale bouwmodellen. Het gaat verder dan een digitale 3D weergave van het project. BIM geeft onder andere de mogelijkheid om data te koppelen aan een 3D model om nuttige informatie uit dit model te halen en potentiële conflicten vroegtijdig te detecteren.”

Het certificaat werd uitgereikt op basis van een succesvolle audit van BSI (British Standard Institution) en volgt de ISO norm 19650 voor ontwerp en uitvoering. Momenteel is dit het hoogst haalbare certificaat op gebied van BIM in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.