Nieuws Antwerpen Strabag Belgium stuurt ploeg naar Vancouver

Strabag Belgium stuurt ploeg naar Vancouver

Strabag Belgium stuurt ploeg naar Vancouver

strabagHet bouwbedrijf Strabag Belgium heeft een project van 100 miljoen Canadese dollar binnengehaald in Vancouver. De onderneming gaat er in de nabijheid van de luchthaven van Vancouver een outlet center bouwen, een soort Maasmechelen Village. “Wij zijn er uiteraard best trots op dat wij de opdracht voor de groep konden binnenhalen”, zegt projectleider Peter Mannak.

Strabag Belgium maakt deel uit van de Duitse bouwgroep Strabag. Het bedrijf kwam destijds mee met de Duitse chemie naar Antwerpen, vestigde zich in Zandvliet doch is enkele tijd geleden verhuisd naar de Rijnkaai in Antwerpen. Strabag Belgium is vandaag een sterke schakel binnen de groep.

“Wij hadden eerder voor de groep McArthurGlen al verscheidene outlet centers gebouwd. Zo in Hamburg, Berlijn, Roermond, Troyes enz. De contacten met de ontwikkelaar liepen steevast via Strabag Belgium”, zegt Steven Mannak. “Omdat wij binnen de groep uitgaan van de strategie dat we onze klanten ook internationaal volgen leek het vanzelfsprekend dat wij McArthurGlen als Belgische onderneming ook volgden naar Canada.”

Op een topplocatie nabij de Vancouver Airport wordt in de komende dagen begonnen met de bouw van een winkeldorp van pakweg 65.000 vierkante meter. Het Canadese project is voor een stuk afgesteld op dat van Neumünster dat eerder verleden jaar door Strabag neergezet werd. Het center in Canada moet de facto in de lente van 2015 opgeleverd worden.

Strabag Belgium stuurt in dit opzicht een team van zeven man naar Vancouver. Die zullen er de concrete uitbouw van het project begeleiden. Strabag was eerder al in Canada. Vanuit Toronto werden vooral tunnelprojecten gerealiseerd.

Strabag is internationaal een leidende bouwgroep en stelt over de hele wereld zo’n 74.000 mensen tewerk. Het bedrijf tekent voor een omzet van 14 miljard euro.

Foto: Strabag Belgium werkte destijds mee aan de bouw en de renovatie van het Red Star Line Museum in Antwerpen.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.