Nieuws Antwerpen Straffe Madammen gaan in zee met Start it @kbc

Straffe Madammen gaan in zee met Start it @kbc

Straffe Madammen gaan in zee met Start it @kbc

Symbolisch op 8 maart, Internationale Vrouwendag, lanceerde Start it @kbc samen met de Straffe Madammen Club een campagne voor meer vrouwelijk ondernemerschap in de Belgische start-up scene. Doel is niet alleen het economisch potentieel van ons land te vergroten, maar ook resoluut een mentaliteitswijziging in het ondernemerslandschap te veroorzaken.

De cijfers spreken boekdelen: in België is amper 33% van de zelfstandigen een vrouw. Meteen goed voor het trieste record van de laagste startersgraad voor vrouwen in de Europese Unie.
“Maar het potentieel is er wél. En met deze campagne willen we dat ontplooien”, benadrukt Katrien Dewijngaert, founder van Start it @kbc. “We willen de drempel voor vrouwelijke ondernemers verlagen en hen aanmoedigen hun innovatief businessidee bij ons in te dienen. We mikken met deze campagne zowel op start-ups als op bestaande ondernemers die willen uitbreiden en schalen. Maar we gaan vrouwelijke mentoren ook tonen hoe ze start-ups met raad en daad kunnen bijstaan.”

Vrouwelijke rolmodellen moeten meer in de kijker gezet worden. Niet alleen de succesvolle ‘usual suspects’, maar ook nieuwe gezichten uit verschillende sectoren. Die rolmodellen moeten stereotypen en vooroordelen rond vrouwelijk ondernemerschap doorbreken. Want die zijn er anno 2017 nog altijd. Zo bestaat de perceptie dat vrouwen minder competente ondernemers zouden zijn. Terwijl onderzoek net uitwijst dat Tech start-ups opgericht door vrouwen 12% meer omzet realiseren en 35% meer ROI behalen. Vrouwelijke ondernemers hebben bovendien 30% minder kans om failliet te gaan dan hun mannelijke collega’s, omdat ze zich beter voorbereiden en rationeler en berekender te werk gaan.

Tijdens deze campagne wil Start it @kbc zoveel mogelijk vrouwelijke start-ups uitnodigen om hun businessidee in te dienen voor de volgende pitchwave op 17 april. Om al die potentiële kandidaten te bereiken, werkt de incubator samen met het netwerk van de Straffe Madammen Club.

“Via ons netwerk sporen we vrouwen aan om hun businessprojecten in te dienen bij Start it @kbc, om zelf mentor te worden of om deel te nemen aan een van onze webinars. Daar krijgen ze niet alleen info en tips over ondernemen, maar vrouwelijke ondernemers delen er ook hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Het is belangrijk dat je omringd bent door een groep van gelijkgestemden die je een duwtje in de rug geven of je weer op het juiste spoor helpen als je op obstakels botst”, zegt Elke Jeurissen, de oprichtster van Straffe Madammen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.