Nieuws Antwerpen Stream Software informatiseert douane-administratie

Stream Software informatiseert douane-administratie

Stream Software informatiseert douane-administratie

Stream SoftwareDe douane-administratie is zelfs voor gelouterde specialisten geen makkie. Maritieme en logistieke bedrijven die een vlotte afhandeling van de papieren mallemolen willen hebben het niet onder de markt. Stream Software uit Berchem heeft daar een antwoord op gezocht. De automatisering van de onderscheiden douanesystemen kan voor veel bedrijven een hele stap vooruit betekenen.

Albert Palsterman zette al in 1992 met Personal Consultants een eigen bedrijfje op. Het ging evenwel allemaal in die mate snel dat hij de formule in 1997 verruimde en met Stream Software uitpakte. “Hij mikte daarbij op de ERP-omgeving, inclusief de financiële rapportering en de accounting software voor expeditiebedrijven en douane-agenturen”, zegt zijn broer en mede gedelegeerd bestuurder Walter Palsterman.

Het komt er in de haven vooral op aan de logistieke stroom zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De goederen moeten vlot kunnen verwerkt worden. De douane was daarbij in het verleden vaak een pijnlijke bottleneck. Tot ook de overheid het belang van een vlotte dedouanering inzag en mee de kaart van de informatisering trok.

“Wij hebben met Stream Software kunnen inspelen op die nieuwe trends”, zegt Walter Palsterman. “In die mate dat wij ons verder konden ontwikkelen tot een heus kennisbedrijf in de branche. Onze werknemers zijn in dit opzicht helemaal getraind in alle aspecten van de logistiek en de douane. De klanten kunnen daardoor rekenen op hun expertise.”

Stream Software is onderhand sterk gespecialiseerd in de geautomatiseerde administratie van economische regelingen, in actieve en passieve veredeling, in behandelingen onder douanetoezicht en in alle types van douane-entrepot. “Ons klantenbestand is heel ruim. Wij hebben gewerkt voor oa. Agfa-Gevaert, Samsonite, Estée Lauder, SKF, Aero Rechspace, Portmade, Balie21, ECB, Embassy Freight Services, DHL, UPS, Gerlach, Gaston Shul e.a.”

Eenmaal de douaneformaliteiten geïnformatiseerd zijn eindigt het verhaal voor Stream Software toch ook? “Ergens is de markt effectief wel beperkt”, zegt Walter Palsterman. “De internationalisering legt evenwel nog ruime perspecctieven over. Wij zijn in dit opzicht al aan het werk in Nederland bv. Wij kunnen dus onverminderd doorgroeien. Ook in de confrontatie met de grote jongens die er allicht aankomt.”

Stream Software realiseerde verleden jaar een omzet van 2,5 miljoen euro. Voor dit jaar is 3 miljoen euro gebudgetteerd. Het bedrijf stelt zo’n 25 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.