Nieuws Antwerpen Strengere maatregelen: niet-essentiële winkels moeten sluiten

Strengere maatregelen: niet-essentiële winkels moeten sluiten

Strengere maatregelen: niet-essentiële winkels moeten sluiten

ANTWERPEN – Vanaf woensdagmiddag om 12 uur tot en met 5 april gelden in ons land strengere maatregelen tegen het coronavirus. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist. Naast een samenscholingsverbod moeten zo goed als alle winkels de deuren sluiten.

Premier Sophie Wilmès roept de bevolking op om maximaal thuis te blijven. Er komt een samenscholingsverbod en enkel naar het werk gaan en essentiële verplaatsingen, zoals eten kopen, tanken, apotheek, zijn toegestaan als de nodige maatregelen in acht worden genomen.

Nadat de voorbije dagen al heel wat winkels op eigen initiatief de deuren sloten, moeten nu alle niet-essentiële winkels sluiten. Enkel supermarkten, apothekers, dierenvoedingwinkels en krantenwinkels krijgen een uitzondering. Supermarkten mogen wel maar één klant per 10 vierkante meter toelaten en voor maximaal 30 minuten. Nachtwinkels mogen maar tot 22 uur openblijven.

Ook openbare markten mogen niet langer doorgaan, behalve voedingskramen die onmisbaar zijn. Kappers mogen maar 1 klant per keer toelaten.

Telewerken

In de mate van het mogelijke moeten alle bedrijven telewerken voorzien voor alle functies en werknemers. Voor jobs waar dat niet kan moeten de regels van ‘social distancing’ (voldoende afstand houden) maximaal gerespecteerd worden.

Sophie Wilmès: “Bedrijven die daaraan niet kunnen voldoen, moeten sluiten. Als de overheid vaststelt dat die regels niet nageleefd worden, staat het bedrijf een zware boete te wachten. Na een tweede inbreuk, moet het bedrijf sluiten.”

Niet-essentiële reizen naar het buitenland worden verboden tot 5 april.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.