Nieuws Antwerpen Strengere maatregelen vanaf woensdag 29 juli

Strengere maatregelen vanaf woensdag 29 juli

Strengere maatregelen vanaf woensdag 29 juli

ANTWERPEN – De veiligheidsraad heeft door de aanhoudende negatieve evolutie van de coronacijfers dan toch verstrengde maatregelen ingevoerd. De nieuwe maatregelen zullen vanaf woensdag 29 juli gelden voor minstens de komende maand. Op die manier wil het de tweede golf van het virus indijken.

Elke gezinsbubbel mag de komende maand contact hebben met maximaal 5 andere volwassenen. Uitstappen en vrienden- en familiebijeenkomsten mogen tot 10 personen. In beide gevallen worden kinderen jonger dan 12 jaar niet meegerekend. Bij de sociale bubbel worden afstand en mondmasker aangeraden, bij andere bijeenkomsten zijn ze verplicht.

Evenementen worden gehalveerd in aantal. Voortaan worden binnen nog 100 mensen toegelaten, buiten 200 mensen. Ook hier worden mondmaskers verplicht.

Telewerken wordt opnieuw “sterk aanbevolen”. Winkelen moet terug individueel, met uitzondering voor minderjarigen of mensen die hulp nodig hebben. Ja mag ook maximaal 30 minuten in de winkel blijven, tenzij je een afspraak hebt.

Ook sportlessen en wellnesscentra hebben vanaf nu, net zoals bij de horeca, een registratieplicht

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.