Nieuws Antwerpen Strengere maatregelen voor horecazaken

Strengere maatregelen voor horecazaken

Strengere maatregelen voor horecazaken

Geen verdere versoepelingen, maar ook geen status quo. De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de maatregelen verder te verscherpen. Vooral voor horecazaken zijn er enkele wijzigingen. Deze gaan vanaf zaterdag in.

Mondmaskers zullen in de horeca niet alleen verplicht zijn voor het personeel, ook klanten zullen eentje moeten dragen wanneer ze zich verplaatsen om bijvoorbeeld naar de tafel of het toilet te gaan.

Daarnaast komt er ook een registratieplicht in cafés en restaurants. Eén persoon per tafel zal zijn of haar contactgegevens – e-mailadres of telefoonnummer –  moeten nalaten zodat contact tracers vlotter aan het werk kunnen gaan wanneer iemand in de desbetreffende horecazaak achteraf besmet blijkt te zijn met het coronavirus. De gegevens worden maximaal 14 dagen behouden en worden enkel in geval van een besmetting worden gebruikt.

Verder komt er mondmaskerplicht in overheidsgebouwen die publiek toegankelijk zijn, op markten en in winkelstraten. Burgemeesters moeten verder verduidelijken op welke delen van een winkelstraat deze mondmaskerplicht bijvoorbeeld in voege is.

Situatie voor evenementensector blijft behouden

De evenementensector krijgt geen versoepelingen, maar er komen ook geen strengere maatregelen. Bij evenementen binnen blijft het aantal toegestane personen op 200 in plaats van de vooropgestelde 400. Het plan om op evenementen buiten naar 800 personen in plaats van 400 te gaan, gaat ook niet door.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.