Nieuws Antwerpen Stripmuren en queer arts

Stripmuren en queer arts

Stripmuren en queer arts

Bosschaert_Stripmuur_04Voor de aanhangers van het concept ‘vakantie in eigen land’ of beter nog ‘vakantie in eigen stad’ heeft Antwerpen deze zomer al heel wat te bieden gehad. Klassiekers als de Zomer van Antwerpen hoeven we u niet meer voor te stellen. De museumnacht hebben we ook al weer gehad en in de winkels beginnen de bordjes met ‘weer naar school’, griezelig vaak op te duiken. Dat belet niet dat er nog wel wat meer te beleven valt.

Zo kan u nog een stripwandeling maken doorheen de stad en is er ook nog het Antwerp Queer Arts Festival.

12 jaar geleden startten Stripwinkel MEKANIK, Linda Torfs en Johan Bijttebier met een nieuw project . Bedoeling was om in de Antwerpse binnenstad een aantal muren die best een verfbeurt konden verdragen een extra dimensie mee te geven: ze werden beschilderd met heuse stripfiguren. Er zijn er nu een tiental tekeningen van Belgische striptekenaars huizenhoog op enkele panden te bewonderen. De route brengt een mooi overzicht van de verschillende stijlen in de verschillende tijdperken van de Vlaamse strip.

Het parcours werd in 2014 afgerond na de inhuldiging van de muur van Marc Sleen in de Kloosterstraat. De wandeling is erg in trek bij toeristen, familie- en/of vriendenwandelingen, verjaardagen, schooluitstappen enz.   Er zijn tien stripmuren en we wandelen doorheen vijf stadswijken. Onze auteurs zijn :  Jef Nys, Merho, ILAH, Jan Bosschaert, Matena, Jan van der Veken, Willy Vandersteen, Brecht Evens, Marc Sleen en Philippe Paquet. Alle info, achtergrond, foto’s, wandelingen bij Linda Torfs, lindatorfs@telenet.be

AQAFQueer Arts Festival

Nog tot en met 12 augustus kan u op vijf plaatsen manifestaties van het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) gaan bekijken. Muziek, film en beeldende kunsten vanuit een holebi-of transgender-invalhoek, gaande van een Midsummer Party tot een brunch op moederdag. Er is een ruim aanbod van muziek, film en beeldende kunst.

Het AQAF past in de negende editie van Antwerp Pride, dat loopt van 11 tot en met 15 augustus.

Meer info op www.queerarts.be en www.antwerppride.eu

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.