Nieuws Antwerpen Student zoekt jobs voor studenten

Student zoekt jobs voor studenten

Student zoekt jobs voor studenten

mattiasToen Mattias Van Nimmen (23) op zoek ging naar een interessante studendenjob, vond hij alleen de typische studentenbaantjes. Dus startte hij maar zelf een headhuntersbedrijfje op om studenten aan interessant werk te helpen.

High Potential Students heet het bedrijfje. Mattias’ idee was om studenten te helpen aan een studentenjob met inhoud en om bedrijven te helpen aan studenten met kennis van zaken. “Voor beide partijen is het interessant”, zegt hij. “Studenten kunnen hun kennis in de praktijk brengen en doen ervaring op vooraleer ze op de arbeidsmarkt komen. En bedrijven hebben niet zomaar een jobstudent maar iemand die hun team echt versterkt.”

Mattias Vabn Nimmen studeert zelf sociaal economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en kwam op het idee voor High Potential Students toen hij zelf een studentenjob zocht. “In het verleden heb ik al in een brasserie gewerkt, in een vleesverwerkend bedrijf en krantenabonnementen verkocht. Op een netwerkevenement heb ik een aantal bedrijven aangesproken en ik kreeg goede reacties op mijn idee. Dit is misschien wel het gat in de markt, was mijn conclusie.”

Een echt interimkantoor opstarten was financieel niet haalbaar voor Mattias Van Nimmen. “Daarvoor moest ik 50.000 euro kapitaal hebben. Het leek me dus haalbaarder om een eenmanszaak als headhunter op te starten. Ik zet daarom vacatures op mijn site en selecteer de beste kandidaat uit de reacties die binnen komen. Die student stel ik dan voor aan het bedrijf in kwestie. Het bedrijf betaalt mij op basis van elke vacature die met succes ingevuld raakt.”

Vooral KMO’s hebben belangstelling voor HPS. “Ik vraag de bedrijven ook om de studenten beter te verlonen omdat ze intellectueel uitdagend werk doen. En voor hen blijft het voordelig.”

Het ideaalbeeld is uiteraard dat de studenten doorgroeien naar een vaste job. “Maar net zo goed komen ze door hun ervaringen elders gemakkelijker aan een job”, zegt Van Mimmen.

Voor zichzelf moet hij geen job meer zoeken. Werk genoeg bij het verder uitbouwen van zijn bedrijfje. En dan komen de examens nog.

Online

De website van HPS staat sinds enkele tijd online. Op dit moment heeft Mattias Van Mimmen vijf vacatures. Hij hoopt er de komende weken nog heel wat bij te krijgen. “De vacatures zijn heel erg gevarieerd. Van een organisator voor wielerkoersen tot een grafisch ontwerper, een social media manager, een web developper en een product sampler.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.