Nieuws Antwerpen Studenten moeten meer ondernemers worden

Studenten moeten meer ondernemers worden

Studenten moeten meer ondernemers worden

entrepreneurAntwerpse studenten nemen té weinig het initiatief om zelf ook ondernemer te worden. Met TakeoffAntwerp is een project opgestart dat geïnteresseerde jonge entrepreneurs moet begeleiden op hun traject naar een volwaardige onderneming. Het initiatief gaat uit van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen (AUHA).

Aanpalend aan de Gate 15, het nieuwe studentenhuis aan de Kleine Kauwenberg in Antwerpen wordt een ruimte ingericht met vergaderfaciliteiten waar de studenten innovatieve acties kunnen opzetten. Ze zullen er tevens thema- en infosessies kunnen volgen. Elke dinsdagvoormiddag zullen studenten er ook actieve startersbegeleiding kunnen volgen. Daarnaast kunnen ze in een pop-up bar terecht voor een hapje en een drankje.

Entrepreneurship is effectief niet iedereen gegeven. Nogal wat studenten aarzelen en weten niet goed hoe eraan te beginnen. “Het is dan ook ons objectief om minstens 5% van onze studenten tot het ondernemersschap te brengen”, zei de Antwerpse schepen voor Economie Philip Heylen. “TakeoffAntwerp kan hen hierin begeleiden.”

Het project staat vandaag in zijn opstartfase. Volgend academiejaar moet het helemaal operationeel zijn. De komende maanden zullen studenten en docenten samen de krijtlijnen uitzetten voor een duurzaam programma. Hiertoe is een thinktank opgezet uit studenten, alumni, docenten en medewerkers van de stad Antwerpen. Studenten handelsingenieurs zullen daarbij een businessplan uittekenen.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.