Nieuws Antwerpen Studio 100 bouwt eerste hotel

Studio 100 bouwt eerste hotel

Studio 100 bouwt eerste hotel

SCHELLE – Studio 100 is gestart met de bouw van het allereerste Plopsa Hotel. Dat komt naast Plopsaland en Plopsaqua in De Panne. Met een eigen hotel wil Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100 uit Schelle, haar themaparken laten uitgroeien tot een meerdaagse bestemming.

De opening van het allereerste Plopsa Hotel staat gepland in de zomer van 2020. Op een totale oppervlakte van 12.000 m² zal het hotel 117 themakamers, een ruim buffetrestaurant met aanpalend buitenterras, twee bars en drie vergaderzalen tellen.

Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group haar eerste stappen in de hotelbranche. “We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen. De start van de bouw van een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Met een eigen hotel op de site De Panne wensen we uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming”, zegt Steve Van den Kerkhof, ceo van de Plopsa Group.

Thematisch logeren en vergaderen

De doorgedreven thematisering en originaliteit, waarvoor Plopsa gekend is, wordt doorgetrokken in het eerste hotel. Zo komt er een foyer die volledig als theater-/operazaal wordt ingericht en waarbij de personages van Studio 100 een centrale rol krijgen. Ook de kamers zullen naar de leefwereld van de figuren gedecoreerd worden. Van de 117 kamers zullen er 11 suites een thema van onder andere Maya de Bij, Kabouter Plop, Bumba, K3 en Mega Mindy krijgen. Daarnaast worden er nog 14 luxesuites voorzien van alle ruimte, luxe en comfort. De overige 92 standaardkamers krijgen een neutraler theaterthema.

Het nieuwe Plopsa Hotel zal niet enkel ruimte bieden voor Plopsa-bezoekers, maar ook voor bedrijven. “Zo zullen er drie vergaderzalen worden voorzien met een totale capaciteit van 350 personen waar onze zakelijke klanten terecht kunnen. Die doelgroep vormt namelijk een kwart van onze omzet”, aldus Van den Kerkhof.

Aan de bouw van het Plopsa Hotel hangt een prijskaartje van 20 miljoen euro. Het nieuwe hotel zal bovendien werkgelegenheid aan 50 nieuwe medewerkers bieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.