Nieuws Antwerpen Studio 100 haalt alle records neer

Studio 100 haalt alle records neer

Studio 100 haalt alle records neer

studio hansStudio 100 heeft verleden jaar een omzet gerealiseerd van 160 miljoen euro. Dit was 4,5% meer dan het jaar ervoor en meteen een absoluut record. Vooral de vijf themaparken van de groep deden het uitstekend.

De stichters van de entertainmentgroep uit Schelle hebben allicht niet zo’n leuke weken achter de rug. Hans Bourlon en Gert Verhulst kregen op een bepaald moment de Biezondere Belastinginspectie over zich heen. Ze stonden sterk in hun schoenen, dat wel maar de discussie over de kapitaalvermindering binnen de firma zal ongetwijfeld als een donkere wolk boven hun hoofden gehangen hebben. Ze kregen uiteindelijk het gelijk aan hun kant.

Ze kunnen nu ongetwijfeld troost putten uit die vaststelling dat hun onderneming, Studio 100 onverminderd doorgaat op het succes van de afgelopen jaren. Met een omzet van 160 miljoen euro hebben die twee een indrukwekkende prestatie neergezet. De operationele kasstroom (ebitda) van 52 miljoen euro was nog nooit zo hoog. De rentabiliteit van de exploitatie gaat dus onafgebroken in stijgende lijn.

Met 2,6 miljoen bezoekers hebben de vijf themaparken het uitstekend gedaan. Plopsaland in De Panne blijft hoe dan ook een absolute giller. De themaparken tekenen voor nagenoeg een derde van de totale omzet van de groep.

In dit opzicht blijft het bedrijf sterk investeren in zijn parken. Volgend jaar kunnen de duizenden bezoekers in De Panne ook in een spectaculair aquapark terecht. Studio 100 investeert er 16 miljoen euro in.

Ondertussen blijven ook de vooruitzichten voor het lopende jaar “erg veelbelovend.” De animatiereeksen rond Maya de Bij en Wickie De Viking lopen in tientallen landen op televisie. In het najaar is overigens de release van een Maya-film gepland. Voor de musical 14-18 zijn reeds meer dan 240.000 tickets verkocht en er komen nog nieuwe televisiereeksen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.