Nieuws Antwerpen Studio Dott lanceert toolkit voor ontwikkeling van IoT-toepassingen

Studio Dott lanceert toolkit voor ontwikkeling van IoT-toepassingen

Studio Dott lanceert toolkit voor ontwikkeling van IoT-toepassingen

ANTWERPEN – Ben je als bedrijf actief bezig met het ontwikkelen van toepassingen binnen het domein van Internet of Things (IoT)? Dan kan je voortaan gebruikmaken van een toolkit die het ontwikkelingsproces moet stroomlijnen. De IoT Design Kit van het creatieve ontwerp- en adviesbureau Studio Dott bevordert de samenwerking tussen mensen uit verschillende disciplines die aan geconnecteerde oplossingen werken.

Succesvolle IoT-oplossingen bestaan uit een nauwe samenwerking tussen het fysieke en het digitale, tussen het product en de gekoppelde dienst. Maar om tot zo’n goed werkende toepassing te komen, moet het ontwikkelingsproces dat erachter zit efficiënt verlopen. Daarom bedacht Studio Dott de IoT Design Kit (IOTDK), een modulaire toolkit waarmee alle betrokkenen binnen een bedrijf, verspreid over verschillende diensten, aan de slag kunnen.

Afstemming binnen multidisciplinaire teams

In de praktijk blijkt dat innovaties op het vlak van IoT nog te vaak exclusief vanuit het technisch standpunt vertrekken. Met de tools die IOTDK biedt, wordt gezorgd voor een gedeelde taal die zich niet richt op de technische aspecten. Mensen uit verschillende disciplines – zakelijk, creatief en technisch – kunnen op die manier elk hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling. IOTDK laat teams toe een proces van a tot z te doorlopen, met vier invalshoeken: vanuit een bestaand – nog niet geconnecteerd – product, een eerste idee dat verdere toetsing nodig heeft, een uitdaging of probleem, of een technologie.

De IoT Design Kit is het resultaat van verschillende jaren onderzoek naar methodes om ideeën te genereren voor producten en diensten die via het internet geconnecteerd zijn. De toolkit is de praktische implementatie van een academisch onderzoeksproject waarvoor Studio Dott samenwerkt met Mintlab van de KU Leuven en de faculteit Ontwerpwetenschappen van de UAntwerpen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.