Nieuws Antwerpen Studio Gyproc toont toekomst aan architecten en projectontwikkelaars

Studio Gyproc toont toekomst aan architecten en projectontwikkelaars

Studio Gyproc toont toekomst aan architecten en projectontwikkelaars

KALLO/MECHELEN – De wetgeving rond wonen én de behoeften van de bevolking op dat vlak veranderen ingrijpend. Om architecten en projectontwikkelaars te inspireren en voor te bereiden op de toekomst, heeft Gyproc uit Kallo, in samenwerking met interieurbedrijf Bulo uit Mechelen, Studio Gyproc ontwikkeld.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en tegelijkertijd verlangen we allemaal naar meer comfort en veiligheid. Ook de wetgeving op het vlak van duurzame energie en materialen is vandaag strikter dan ooit. Bovendien dreigt er een woningtekort. De bevolking groeit nog steeds aan en vanaf 2040 mogen open ruimtes niet meer bebouwd worden.

Gyproc, marktleider wat betreft gipsoplossingen in de binnenhuis- en ruwbouwafwerking, wil een antwoord bieden op deze uitdagingen. Samen met Bulo opent het bedrijf uit Kallo op 3 februari officieel de deuren van experience center Studio Gyproc in Mechelen. Daar worden toekomstgerichte en duurzame bouwoplossingen gedemonstreerd. Onder meer hoe je een ruimte kan optimaliseren op vlak van akoestiek en regulering, beleving en comfort en high-end afwerking. Studio Gyproc gaat ook creatief om met kleine ruimtes, zonder aan comfort in te boeten.

Gyproc wil met dit experience center meedenken met ontwikkelaars, architecten en studiebureau’s. Dirk De Meulder, ceo Gypsum and Insulation Building Activities, gelooft er sterk in dat ze samen met iedereen die bij de bouwsector betrokken is de uitdagingen van de toekomst aankunnen. “Dankzij de evolutie naar geïndustrialiseerd bouwen, met performante materialen en technologieën, kunnen we een antwoord bieden op de veranderingen en opportuniteiten die we zien in de woningmarkt. Gyproc pakt de uitdagingen aan door in te zetten op vernieuwing, op innovaties waar iedereen baat bij heeft. Met Studio Gyproc proberen we te tonen hoe we futureproof en flexibel kunnen bouwen zonder in te boeten op comfort.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.