Nieuws Antwerpen Styrolution start pilootfabriek op in Antwerpen

Styrolution start pilootfabriek op in Antwerpen

Styrolution start pilootfabriek op in Antwerpen

styrolutionHet chemiebedrijf Styrolution heeft een pilootinstallatie opgestart voor de aanmaak van SBC-polymeren. De fabriek zal gebruikt worden om researchexperimenten uit te voeren. “We zullen onze klanten in de toekomst meer mogelijkheden kunnen bieden om nieuwe toepassingen te identificeren en tegemoet te komen aan de trends in de onderscheiden industrietakken”, zegt projectleider Rudy Verstraeten.

De chemiegroepen BASF en Ineos hebben hun knowhow in de productie van styreen enkele jaren terug bijeengebracht in de joint venture Styrolution. Ook de installaties van BASF Antwerpen werden mee in de nieuwe structuren ingebracht. Styrolution stelt vandaag 350 mensen tewerk in Antwerpen. Eind 2014 kwam de joint venture voor 100% in handen van Ineos.

Styrolution is gespecialiseerd in de aanmaak van styreenkunststoffen. Daaronder styreen monomeren, polystyreen, ABS enz. Tot die familie behoren ook de SBC polymeren. SBC staat voor styreen butadieen copolymeren. In Antwerpen runt Styrolution een eigen SBC-fabriek met een productiecapaciteit van 65.000 ton. De pilootinstallatie zal onmiddellijk aansluiten op de activiteiten van de fabriek en de industriële productie-eenheid in dit opzicht ondersteunen. Het gaat erom via R&D-tests de productie-afzet te verbeteren. Het gaat erom op een goedkopere manier nieuwe materiaaloplossingen te produceren en de klanten erin te helpen hun productoplossingen te versnellen en kosten te besparen.

Styreenkunststoffen worden gebruikt in de autosector, de elektronica, het huishouden, de bouw, de gezondheidszorg, speelgoed, sportartikelen enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.