Nieuws Antwerpen Sucraf komt in Nederlandse handen

Sucraf komt in Nederlandse handen

Sucraf komt in Nederlandse handen

sucrafDe vaudeville rond Sucraf zet een zoveelste aflevering in. De Belgische beurswaakhond FSMA heeft de Nederlanders van Value8 immers verplicht om een bod uit te brengen op de uitstaande aandelen van de vroegere Antwerpse plantagemaatschappij.

Sucraf is een van de laatste overgebleven restanten van wat ooit een indrukwekkend Antwerps koloniaal verleden was. Enkel de plantagevennootschap Sipef van de familie Bracht uit Schoten heeft in dit opzicht de internatioanle kaalslag overleefd. Sucraf was in de gloriejaren eigenaar van verscheidene plantages in Afrika. Hardnekkig volgehouden conflicten met de Congolese overheid hebben ertoe geleid dat de familie Kronacker, de eigenaar van Sucraf er finaal de brui aan gaf. De laatste suikerrietplantage in Congo is vandaag een industriële ruïne.

Sucraf is dan ook zoveel als een lege beursschelp geworden. Dat heeft de belangstelling losgeweekt van de Nederlandse investeringsmaatschappij Value8 die zich in de afgelopen jaren specialiseerde in de aankoop van lege beursschelpen. Die worden dan gewoonlijk het vehikel waarin nieuwe industriële activiteiten geplaatst worden.

Omdat Value8 zijn participatie in Sucraf de laatste weken discreet opvoerde tot meer dan 30% verplicht de beursinstantie FSMA de Nederlanders nu om een openbaar bod op de resterende aandelen te plaatsen. De Belgische overnamewetgeving stipuleert effectief dat een aandeelhouder een overnamebod moet doen op het volledige bedrijf als hij de drempel van 30% overschrijdt. Value8 heeft zich daar inmiddels toe bereid voor verklaard. Een bod moet normaal voor 27 juli e.k. uitgebracht worden.

Foto: Peter Paul de Vries van Value8

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.