Nieuws Antwerpen Sucraf wacht op nieuwe toekomst

Sucraf wacht op nieuwe toekomst

Sucraf wacht op nieuwe toekomst

value8De financiële wereld is erg benieuwd wat de investeringsvennootschap Value8 van plan is met de Antwerpse beursschelp Sucraf. Value8 nam enkele tijd geleden een participatie van 26% in de vennootschap. Paul de Vries, de man achter Value8 heeft al wel eerder eens een lege beursschelp gekocht en haar een nieuwe richting opgestuurd.

Sucraf was tot voor kort in handen van de Antwerpse familie rond baron Kronacker. De holding was evenwel op sterven na dood. Sucraf had enkel nog een totaal verwaarlooosde suikerrietplantage annex raffinaderij in portefeuille maar was er na al die jaren niet in geslaagd om de installaties terug operationeel te maken. Pure malversaties langs Congolese kant, fraude en zelfs moord zetten de meerderheidsaandeelhouders ertoe aan om Sucraf te liquideren.

Op dat moment kwamen evenwel Paul de Vries en zijn investeringsmaatschappij Value8 nop de proppen. Ze slaagden erin een participatie van 26% op te bouwen in de holding en de liquidatie te voorkomen. Wat er nu met Sucraf te gebeuren staat is alsnog niet duidelijk. In een interview met het weekblad Trends laat de Vries alvast niet in zijn kaarten kijken.

Duidelijk is alleen dat het de Vries om de beursnotering te doen was waarmee een reverse listing van het aandeel kan gelanceerd worden. De Vlies houdt voorlopig evenwel de boot af. “We moeten eerst nog de controle verwerven over de holding en daarna de statuten wijzigen om nieuwe aandelen te kunnen uitgeven. Het bedrijf moet voldoende vermogen hebben om nog maar te kunnen spreken van een omgekeerde beursgang. Het kan best zijn dat wij een bedrijf aandragen maar het kan ook een andere partij zijn.”

Value8 steekt niet weg dat het eerder al belangstelling had voor Thenergo, een andere nagenoeg lege beursschelp die finaal omgedoopt werd tot ABO en in Vlaamse handen bleef.

De Vries slaagde er van zijn kant in om via een andere lege beursschelp de exploitant van skipistes, Snowworld naar de beurs te brengen. Zelf kreeg Value8 ook een beursnotering. Daartoe werd de beursexit van het electronicabedrijf Exendis gebruikt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

20 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen heeft het faillissement geopend van twintig ondernemingen in de regio. De aankondiging dient om schuldeisers de… Lees meer