Nieuws Antwerpen Sun Wah Supermarket groeit verder door

Sun Wah Supermarket groeit verder door

Sun Wah Supermarket groeit verder door

sun wahDe Sun Wah Supermarket is een heus icoon in Antwerpen. Wie zijn gasten wil verrassen met een  Chinees, Thais, Japans, Indisch of zelfs Koreaans menu  moet naar de Van Wesenbekestraat 16. De winkel werd destijds opgezet in 1976 en stelt vandaag 22 mensen tewerk. Sun Wah staat voor: voorspoed China.

De bekende supermarkt draaide al die tijd op volle toeren en realiseerde in 2013 een bruto marge van 871.945 euro. Dit is pakweg 25.000 euro meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de jaarrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank en die onlangs gepubliceerd werd. De Sun Wah Supermarket werkte dan wél met verlies want in plaats van een winst van 18.378 euro in 2012 stond er in 2013 een verlies van 198.428 euro in de boeken. Het bedrijfsverlies liep zelfs op tot 200.559 euro. In 2012 realiseerde voorzitter Chan Woei Ming nog een bedrijfswinst van 109.021 euro.

Het ging de Sun Wag Supermarket niet altijd voor de wind. In 2011 kwam het bedrijf al even in moeilijkheden. De winkel had destijds nog vestigingen in Borsbeek en Gent.

Het gaat bij de Sun Wah Supermarket overigens niet enkel om voedingsproducten. Naast een uitgebreid aanbod aan internationale oosterse groenten, kruiden, sauzen, diepvries, vis en vlezen is er tevens een indrukwekkend arsenaal aan non-food producten ter beschikking. Van keukenmateriaal tot borden, bestekken e.d.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.