Sunland brengt de lente in huis

sunland

Het wankele financiële klimaat heeft zo ook voordelen. Tijdens de crisis rond Cyprus kregen nogal wat consumenten de schrik te pakken. Waarom zou je je spaargeld dan niet bij voorkeur investeren in een veranda? "We hebben nog nooit zoveel offerte-aanvragen te verwerken gekregen als toen", zegt verandabouwer Bart Kennes van Sunland in Hemiksem.

Indien de overheid het spaargeld boven de 100.000 euro niet meer kan beveiligen kun je beter investeren, was de redenering. "Dat hebben we effectief goed gevoeld", zegt Bart Kennes. "De belangstelling voor onze veranda's was zelfs overweldigend. Alleen duur het nu ook langer dan ooit vooraleer de klanten ook een bestelling tekenen. We gaan de beslissing nog even uitstellen, heet het vaak."

Sunland is een expansieve groep die zich sterk gespecialiseerd heeft in de bouw van veranda's. Zonneranda's, zeggen ze liever in Hemiksem. Het productie-aanbod omvat ook wintertuinen, zwembadoverkappingen, horeca-terrassen enz. Het bedrijf werd opgestart in 2007 en heeft sindsdien een spectaculaire groei doorgemaakt. Vandaag is de omzet van de groep gegroeid tot zo'n 6 miljoen euro. Het bedrijf stelt pakweg 40 mensen tewerk. Sunland prijst oa. zijn elektrische schuifdaken aan.

De groep steekt vrij ingewikkeld in elkaar maar aparte vennootschappen voor zowel de constructie van het dak van de veranda als voor de aanleg van de onderbouw. Sunland werkt overigens in grote mate via b2b bestellingen naar bouwprofessionals. Liefst 90% van de bestellingen gaat die richting uit. B2c, verkoop aan de gewone consument tekent slechts voor 10% van de gerealiseerde dijfers. Sunland beschikt in dit opzicht over een eigen showroom in Zoersel. De eigenlijke constructie-activiteiten zijn geconcentreerd in Bornem, Rumst en Hemiksem.