Nieuws Antwerpen SupplyStack haalt 5 miljoen op

SupplyStack haalt 5 miljoen op

SupplyStack haalt 5 miljoen op

ANTWERPEN – SupplyStack heeft zijn serie A-financieringsronde van 5 miljoen euro succesvol afgerond. “Dankzij de investering kunnen we met SupplyStack nieuwe Europese markten aansnijden om zo ons uiteindelijke doel te behalen: onze klanten de nodige tools aanbieden om hun klanten centraal stellen en zo de supply chain om te vormen tot een concurrentievoordeel”, verduidelijkt Nick Poels, ceo van SupplyStack.

SupplyStack levert sinds 2013 een flexibele en eenvoudig te integreren visibility solution die transportorders in real-time opvolgt. Momenteel maken heel wat grote namen uit de sector, waaronder Sony, Umicore, DHL, Duracell en Atlas Copco, gebruik van SupplyStack om hun transportmanagement te beheren.

De investering is een bewijs van de snelle groei van de logistieke technologiesector. “De afgelopen jaren zijn de venture capital investeringen in logistieke technologie enorm toegenomen. Het is een sector die zich historisch gezien langzaam ontwikkelt en gekenmerkt wordt door het gebruik van spreadsheets, e-mails en telefoongesprekken. Dat is nu snel aan het veranderen”, stelt ceo Nick Poels.

Groeipotentieel

Dankzij deze nieuwe investeringsronde zal SupplyStack niet alleen verder kunnen uitbreiden in de landen waar het reeds aanwezig is, maar ook nieuwe Europese markten kunnen aansnijden. De kapitaalronde werd geleid door Participatiemaatschappij Vlaanderen, Mainport Innovation Fund en bestaande investeerder Fortino Capital.

Fortino Capital investeert voor de tweede keer in SupplyStack. Het Antwerpse softwarebedrijf kan naast Participatiemaatschappij Vlaanderen ook rekenen op steun uit Nederland met investeringen van het Mainport Innovatiefonds (Schiphol, KLM, Haven Amsterdam, NS en TU Delft). Zij investeren voor het eerst in een Belgische startup.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.