Nieuws Antwerpen Sustainable starter: Bao Living bouwt verder aan duurzame bouwsector

Sustainable starter: Bao Living bouwt verder aan duurzame bouwsector

Axel Van Der Donk en Benjamin Eysermans, oprichters van Bao Living.

Sustainable starter: Bao Living bouwt verder aan duurzame bouwsector

Met Bao Living willen oprichters Axel Van Der Donk en Benjamin Eysermans de duurzame transitie van de bouwsector helpen versnellen. Dankzij enkele succesvolle kapitaalrondes kan Bao Living verder investeren in haar slimme, aanpasbare modules die alle nutsvoorzieningen op één plek bundelt.

De bouwsector is één van de meest energie-intensieve en meest vervuilende sectoren ter wereld. De opmars van circulair bouwen en van nieuwe, innovatieve bouwmethodes moet die bloedrode cijfers de komende jaren fors naar beneden halen. Bao Living speelt een voortrekkersrol in die transitie.

De Slimme Aanpasbare Module (SAM) die het bedrijf ontwikkelde, bundelt keuken, badkamer en alle nutsvoorzieningen op één plek in de woning. Verwarming, elektriciteit, ventilatie en domotica – inclusief leidingen, bedradingen en contactpunten – zitten allemaal samen in dezelfde slimme module. Die module kan een pak sneller en 30 procent goedkoper geïnstalleerd worden. Ze is ook gemakkelijker te demonteren en bevordert hierdoor het circulair bouwen.

Naast de projecten die al in de pijplijn zitten, investeert Bao Living in 2021 verder in R&D en in een uitbreiding van het team met sales- en marketingprofielen. Het eerste project in Nederland werd in het voorjaar van 2021 gerealiseerd, op termijn moeten ook andere internationale markten volgen.

“We merken dat onze aanpak aanslaat bij projectontwikkelaars en architecten”, reageert zegt Benjamin Eysermans, één van de twee oprichters van Bao Living. “Deze financiële injectie bevestigt het vertrouwen in onze slimme module. Het is een belangrijk signaal naar de markt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.