Nieuws Antwerpen Sustainable Starter: Kivalo zorgt voor digitale cadeaubon

Sustainable Starter: Kivalo zorgt voor digitale cadeaubon

Sustainable Starter: Kivalo zorgt voor digitale cadeaubon

Kivalo ondersteunt 19 gemeenten en steden bij het uitgeven van een digitale cadeaubon. Samen met lokale besturen geeft Kivalo de handelaar een duwtje in de rug en wakkeren ze de economie opnieuw aan.

Kivalo geeft digitale cadeaubonnen uit voor lokale ondernemers en besturen. De onderneming ontstond in 2020, middenin de coronacrisis, uit een nood voor digitalisatie bij lokale besturen. Sindsdien hielp Kivalo 19 gemeenten en steden met een systeem voor cadeaubonnen. Deze systemen zijn op maat gemaakt en zijn vooral bedoeld om de lokale handelaars een duwtje in de rug te geven. Dankzij Kivalo valt heel wat administratie weg voor de gemeente, waardoor die tijd opnieuw kan geïnvesteerd worden in het verder uitbouwen van de lokale economie.

Kalmthout verdeelde via het systeem van Kivalo maar liefst 190.000 euro aan cadeaubonnen onder de inwoners. Dat geld kwam uiteindelijk bij de handelaars terecht, en circuleerde dus lokaal. Vandaag ondersteunt Kivalo 19 gemeenten en steden bij het verdelen en verkopen van hun digitale cadeaubon.

COO Max Vranken is enthousiast: “Tijdens de coronacrisis werd het pijnlijk duidelijk dat ondernemers beter moeten ondersteund worden. Met Kivalo zorgden we al voor een influx van meer dan 3 miljoen euro in lokale economieën, waarvan al 2 miljoen euro is uitbetaald aan meer dan 2.200 handelaars. Zo konden we hen het afgelopen anderhalf jaar een extra duwtje in de rug geven.”

Naast de steun aan de lokale economie helpt Kivalo lokale besturen ook digitaliseren. Verschillende gemeenten en steden zoeken naar een eenvoudige oplossing om af te stappen van offline papieren cadeaubonnen. De digitale bonnen van Kivalo zijn daar het geknipte antwoord op.

Kivalo wil in 2022 minstens 35 gemeenten en steden en meer dan 4.000 lokale handelaars ondersteunen. Zo komt er ook een algemene Kivalobon, waarmee handelaars makkelijker klanten van het hele land kunnen ontvangen.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.