Nieuws Antwerpen Sustainable starter: low waste shoppen bij Minimal

Sustainable starter: low waste shoppen bij Minimal

Sustainable starter: low waste shoppen bij Minimal

Duurzaamheid en circulariteit zijn de voedingsbodem van een heel aantal nieuwe ondernemingen. Zo ook bij Minimal van Laura Peeters. Na jaren van kennisverwerving opende ze in Berchem haar eigen low waste shop. “Met een fysieke winkel wil ik low waste shopping toegankelijker maken en de mensen kennis laten maken met de sfeer ervan”, zegt Laura.

Geboren en getogen in de Kempen maakte Laura op 25-jarige leeftijd de beslissing om het stadsleven van Antwerpen te verkennen. Daar kwam haar passie voor duurzaamheid tot stand en begon ze zich geleidelijk aan te verdiepen in het onderwerp. Vijf jaar later waagde ze in maart 2020 de sprong naar het ondernemerschap en maakte ze van haar passie haar beroep. In Berchem of op de online webwinkel van Minimal vind je dan ook uitsluitend milieuvriendelijke producten.

“We willen mensen inspireren om een duurzame en minimalistische levensstijl aan te nemen. Dat doen we door producten met een lange levensduur aan te bieden die zowel onze planeet als onszelf ten goede komen. Je vindt bij ons low waste, zero waste en milieuvriendelijke producten voor badkamer, slaapkamer, huishouden en keuken”, vertelt Laura enthousiast.

Naast winkelen kan je bij Minimal ook terecht voor een eerlijk verkregen kop koffie en een stukje vegan taart. “Het is fijn om op die manier je klanten ook wat beter te leren kennen. Verder organiseren we workshops en lezingen rond verschillende onderwerpen. Die kunnen we, vergeleken met vorig jaar, nu terug vaker laten doorgaan. De workshops gaan van tips voor een duurzame levensstijl tot het maken van je eigen shampoos en bruisballen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.