Nieuws Antwerpen Sustainable starter: webshop Eco-Brands gaat voor volledig ecologische en duurzame producten

Sustainable starter: webshop Eco-Brands gaat voor volledig ecologische en duurzame producten

Sustainable starter: webshop Eco-Brands gaat voor volledig ecologische en duurzame producten

Volgens onderneemster Karen Brands is er nog veel werk aan de winkel. Met een groot hart voor ecologie en duurzaamheid startte ze daarom in september 2020 met haar webshop Eco-Brands. “Ik wou samen met mijn gezin duurzamer leven”, vertelt Karen. Vandaag wil ze ook anderen aanmoedigen om te investeren in duurzame producten.

Duurzaamheid is belangrijker en populairder dan ooit tevoren. Maar dat brengt volgens Karen ook heel wat problemen met zich mee. “Voor ik Eco-Brands oprichtte, begon ik me enorm te ergeren aan greenwashing. Dat wil zeggen dat bedrijven zich groener en ecologischer voordoen dan dat ze daadwerkelijk zijn.”

Bij Eco-Brands zal je uitsluitend ecologische en duurzame producten terugvinden. Om klanten meer inzicht te geven in wat ze kopen, staat er bij elk product weergegeven aan welke criteria het allemaal voldoet. “Die open communicatie naar mijn klanten toe vind ik erg belangrijk. Ik wil dat ze op hun twee oren kunnen slapen en mij blind kunnen vertrouwen. Al mijn producten zijn duurzaam. Ze gaan niet alleen langer mee, maar werden ook duurzaam en eerlijk gemaakt.”

Momenteel kunnen klanten producten van Eco-Brands terugvinden in shop-in-shop Combidee in Brasschaat en in pop-upstore Viraal in Ekeren. “In Viraal ben ik twee dagen in de maand te vinden en kan je fysiek kennismaken met een ruime selectie van het assortiment van Eco-Brands.”

Naast het onderhouden van haar webshop geeft Karen op sociale media ook heel wat tips rond ecologisch leven. “Het belangrijkste is dat je als consument je gezond verstand gebruikt en zeker niet alles gelooft wat de winkels je vertellen”, aldus Karen Brands.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.