Nieuws Antwerpen Swapfiets maakt entree in Tour de France

Swapfiets maakt entree in Tour de France

Swapfiets maakt entree in Tour de France

Tijdens de ploegenpresentatie van Le Grand Départ heeft Team Jumbo-Visma, met Belgisch kampioen Wout Van Aert, officieel zijn fietsen met een blauwe voorband voor de Tour de France 2021 gepresenteerd. De blauwe voorband staat symbool voor een drie jaar durende samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Swapfiets, het eerste ‘bicycle as a service’-bedrijf ter wereld dat ook vanuit Antwerpen opereert.

De iconische blauwe voorband van Swapfiets wordt zo onderdeel van het profpeloton en zal in meerdere etappes door Team Jumbo-Visma worden gebruikt. Het is voor het eerst dat een wielerploeg een gekleurde fietsband in het peloton introduceert.

Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, over de nieuwe samenwerking met Swapfiets: “Veel wielerliefhebbers stappen in het dagelijks leven ook graag op de fiets. Deze samenwerking met Swapfiets is dan ook een logische match. Als Team Jumbo-Visma zien we dit als kans om aan een breed publiek te laten zien wat we naast het winnen van races belangrijk vinden: een goede gezondheid, een groene leefomgeving en leefbare steden voor iedereen. Dit is waar Swapfiets voor staat en met hun toegankelijke fietsabonnementen krijgen zij ook meer mensen op de fiets in heel Europa.”

“Het professionele wielrennen, en de Tour de France in het bijzonder, heeft Swapfiets destijds geïnspireerd om Swapfiets service auto’s te gebruiken als onderdeel van het business model. In veel grote Europese steden zijn onze zogeheten witte Swapcars met fietsen op het dak een bekend gezicht”, vult Marc de Vries, ceo bij Swapfiets, aan.

Om fietsen in het dagelijks leven te promoten, werd bandenexpert Vittoria gevraagd om blauwe banden te ontwikkelen. Een flinke uitdaging, omdat Vittoria alle zwarte ingrediënten moest verwijderen om tot een blauwe band te komen met hetzelfde prestatieniveau. De oplossing was de creatie van een nieuw recept voor rubber compounds met een specifieke silica als vulmiddel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.