Nieuws Swisslog automatiseert magazijn van drankkartonfabrikant Elopak

Swisslog automatiseert magazijn van drankkartonfabrikant Elopak

Foto Construction Week

Swisslog automatiseert magazijn van drankkartonfabrikant Elopak

EDEGEM, TEMSE, TERNEUZEN – Swisslog, aanbieder van automatiseringsoplossingen voor de logistieke sector, gaat kranen en transportbanen plaatsen in het nieuwe magazijn van Elopak. Die wordt opgetrokken op de site van Rijnberg Transport in Terneuzen en zal eind 2022 in gebruik worden genomen. Elopak levert kartonnen verpakkingsproducten, bijvoorbeeld voor yoghurt en drank, maar ook de machines die de verpakkingen vullen.

“We zijn de afgelopen periode enorm gegroeid”, vertelt Laurens Weemaes, projectmanager bij Elopak. “Om de groei aan te kunnen, besloten we om een nieuw magazijn te bouwen. Tot nu toe verliepen alle processen grotendeels manueel, maar dat konden we niet langer volhouden. Daarom doen we nu een beroep op de automatiseringsdiensten van Swisslog om alle processen efficiënt te laten verlopen.”

Robotisering

In het nieuwe magazijn zal het bedrijf pallets met verpakkingen opslaan en uitsturen naar zijn klanten. Rijnberg Transport schakelde Cordeel in om het hoogbouwmagazijn van bijna 25 meter hoog op te zetten. Het Edegemse Swisslog staat in voor alle transporttechnieken. Zo zal het automatische kranen installeren van meer dan twintig meter hoog en transportbanen plaatsen.

 

Het 25 meter hoge magazijn van Elopak zal eind 2022 in gebruik worden genomen. Foto Dag van de Bouw.

De automatiseringssoftware van Swisslog zorgt ervoor dat er op piekmomenten per uur 45 pallets binnenkomen in het magazijn vanuit de productie, en er 205 pallets automatisch kunnen verstuurd worden.

“Dankzij onze automatiseringssystemen zal de manuele verzending van de producten van Elopak volledig automatisch kunnen verlopen”, vertelt projectmanager Joep Peters van Swisslog. “Dit vormt een grote toegevoegde waarde voor het bedrijf, dat zo zijn groei zal kunnen verderzetten in de komende jaren. We voorzien dat het project in november afgerond zal zijn.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.