Nieuws Antwerpen Syndicus is geen populair vastgoedberoep

Syndicus is geen populair vastgoedberoep

Syndicus is geen populair vastgoedberoep

syndicusDe Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) heeft syndicus Stefaan Leliaert van De Syndic uit Brugge verkozen als Vastgoedondernemer van het Jaar. Naranjo Decamps van Habicom Vastgoed and Advies uit Mortsel kreeg de award van “Vastgoedbelofte.”

Met de Real Estate Awards beloont de beroepsvereniging CIB Vlaanderen verdienstelijke personen in en voor de vastgoedsector. In de categorie Vastgoedondernemer van het Jaar wees een jury drie genomineerden aan: Lieven De Prins van Immo De Prins uit Sint-Niklaas, Anita Tamboers en Annick Broux van Actief Immo Tamboers and Broux uit Genk en Stefaan Leliaert van De Syndic uit Brugge. Tijdens een livestemming in Brussel koos het publiek van meer dan 350 vastgoedprofessionals voor Stefaan Leliaert. De West-Vlaming is al twintig jaar actief als syndicus aan de kust. In 2010 ging hij een partnership aan met Dewaele Groep. Door die samenwerking is De Syndic een van de grootste beheerders van appartementsgebouwen in Vlaanderen.

Syndicus is zeker geen sexy vastgoedberoep. België telt er ongeveer 6600 syndici. Volgens statistieken van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) wil slechts 7% van de nieuwe jonge vastgoedmakelaars actief worden in het beheren van appartementsgebouwen. En dat zou weleens tot een probleem kunnen leiden, want het aantal appartementen is in de jongste tien jaar met 40% toegenomen. “Vlaanderen heeft dringend meer syndici nodig die een appartementsgebouw willen runnen zoals een goed draaiend bedrijf: professioneel dus”, meent Stefaan Leliaart. “Als die vraag niet snel beantwoord wordt, zullen de appartementsbewoners als eersten de dupe zijn.”

In de categorie Vastgoedbelofte kwam Naranjo Decamps van Habicom Vastgoed and Advies uit Mortsel als winnaar uit de bus. Ann-Sofie Van den Eynde van de Odisee Hogeschool in Aalst is de Vastgoedstudent van het jaar, een bekroning voor haar eindwerk ‘Overdracht recht tot hoger bouwen door mede-eigendom’.

CIB Vlaanderen reikt ook elk jaar twee bijzondere prijzen uit die intern door de beroepsvereniging worden gekozen: de Pieter Pourbusprijs voor een politicus of organisatie die zich positief inzet voor de sector, en de Georges De Wandeleerprijs voor een verdienstelijk CIB-lid. De Pieter Pourbusprijs ging naar het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV). Alain Deketelaere, ondervoorzitter van CIB Kust, mocht de George De Wandeleerprijs in ontvangst nemen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.