Nieuws Antwerpen Synergie blijft 12% groei vooropzetten

Synergie blijft 12% groei vooropzetten

Synergie blijft 12% groei vooropzetten

synergieIn volle crisis zijn het effectief meestal de tijdelijke jobs die eerst sneuvelen. Dat zullen ze bij de interimbedrijven geweten hebben. Toch zet algemeen directeur Jan Verbeke van  de Groep Synergie een groei voor dit jaar van 12% voorop. “Wij spitsen ons scherper toe op onze core business”, zegt marketing manager Alain Colleman.

Synergie telt vandaag zo’n 50 kantoren, verspreid over het hele land. Vanuit de hoofdzetel in Antwerpen wordt die expansie onverminderd verder aangestuurd. Onlangs werden nog nieuwe kantoren geopend in Leuven en Oudenaarde. De groep stelt 230 mensen tewerk.

“Wij zijn als Synergie gegroeid uit het opstartbedrijf View Interim dat pakweg 9 jaar geleden met zijn 15 vestigingen verkocht werd aan de Franse groep Synergie”, zegt Alain Colleman. “Het ging sindsdien almaar sneller. Ons bedrijf runt nu een netwerk over heel het land. We tekende verleden jaar voor een globale omzet van 150 miljoen euro.” Synergie wordt vandaag in België geleid door algemeen directeur Jan Verbeke.

Aanvankelijk had View Interim als Antwerps bedrijf vooral veel aandacht voor tijdelijke jobs in de logistiek. De onmiddellijke nabijheid van de haven was daar niet vreemd aan. Synergie is ondertussen aan een voorzichtige heroriëntatie van de activiteiten toe. Een aantal deelmarkten werden uit handen gegeven. Zo de dienstencheques bv. die verkocht werden aan het Onafhankelijk Ziekenfonds. Het opleidingscentrum Logan is verzelfstandigd. De nieuwe middelen die zo gegenereerd werden zijn geïnvesteerd in een doelgerichte groeistrategie.

Logistiek is na al die jaren nog altijd de kern van het verhaal bij Synergie. 40 van de 50 kantoren gaan daar ook in de komende jaren doelbewust op inzetten. Een tiental kantoren zal zich evenwel op meer specifieke profielen richten. Het gaat dan om de hogere profielen die een zorgvuldige selectie vergen en ook uitgebreid moeten getest worden.

Synergie runt ondertussen ook nog een aantal beperkte kleinere nichemarkten zoals de bouw, de internationale recrutering en outplacement.

Met een omzet van 71 miljoen euro heeft Synergie Belgium ondertussen een groei gerealiseerd van 9% ten aanzien van diezelfde periode van 2012. De internationale groep Synergie werkte een omzet bijeen van 703 miljoen euro, 1% meer dan in 2012.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.