Nieuws Antwerpen Tabaknatie zag omzet dalen

Tabaknatie zag omzet dalen

Tabaknatie zag omzet dalen

tabakDe Tabaknatie heeft verleden jaar een omzet gerealiseerd van 86,7 miljoen euro. Dat was nagenoeg 5 miljoen euro minder dan het jaar ervoor. Dit neemt niet weg dat de bedrijfswinst met 5,3 miljoen euro toch een flink stuk hoger lag. Ook het geconsolideerd resultaat, aandeel van de groep zat met 1,4 miljoen euro een stuk hoger.

De Tabaknatie blijft een drukke werf. In het afgelopen jaar werd het nieuw gebouwde magazijn, Amos in het logistiek park Waasland opgeleverd. Daarmee beschikt de Tabaknatie voortaan over een van de grootste magazijnparken van de Antwerpse haven. De faciliteiten voor de opslag zijn al die jaren sterk verbeterd. De natie krijgt tabak binnen uit liefst 60 verschillende landen en brengt die naderhand op meer dan 100 verschillende bestemmingen.

De Tabaknatie spitst zich als bedrijf onverminderd toe op de opslag, de behandeling en de logistieke verwerking van tabak en aanverwante producten. Het is daarmee een van de grootste tabakverwerkers van de wereld: de opgeslagen voorraden aan tabak zijn er vaak zo indrukwekkend groot dat de hele wereldbevolking er twee maanden onafgebroken mee zou kunnen roken.

In de afgelopen maanden werd vooral gewerkt op de versterkte logistieke integratie van de dochteronderneming in Polen, Tabaknatie Polska. De Polen staan vandaag in voor het vervoer van tabak in Duitsland en Luxemburg en nemen uiteraard ook de logistieke activiteiten richting Oostblok op zich.

Het bedrijf wordt aangestuurd door de familie Heyndrickx. Vader Henry Heyndrickx wordt daarbij gesasisteerd door Kurt en Brigitte Heyndrickx.

Het bedrijf stelt zo’n 200 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.