Nieuws Antwerpen TAC! werkt voor Tour & Taxis

TAC! werkt voor Tour & Taxis

TAC! werkt voor Tour & Taxis

eric van overloopThe Airconditioning Company (TAC!) uit Wilrijk heeft een contract binnengehaald om de verluchtings-, verwarmings- en ventilatie-installatie in het Hôtel de la Poste van het Brusselse Tour & Taxis uit te bouwen. “Een opdracht waar wij graag mee uitpakken,” zegt zaakvoerder Eric Van Overloop.

TAC! is meer dan een HVAC-installateur. Het bedrijf probeert met zijn eigen studiedienst ook mee te denken bij de opmaak van nieuwe projecten. De specialisten van TAC! gaan in dit opzicht ook mee in de uitvoering van de airco-installatie of de ventilatie. TAC! werd in 1999 opgezet door Eric Van Overloop die er toen al verscheidene jaren op zitten had in de sector. Verluchting of koeling hadden op dat moment voor hem al lang geen geheimen meer. Hij nam dan ook het initiatief op om zelf in de branche te stappen en met TAC! zijn eigen weg te gaan.

Pakweg 15 jaar later heeft hij al een hele weg afgelegd. De firma stelt nu 19 mensen tewerk en tekende in 2012 voor een omzet van pakweg 3,5 miljoen euro. TAC! werkt 99% voor bedrijven en instellingen. Het contract voor Tour & Taxis is nog maar eens een flinke opsteker. Het gaat om een opdracht van verscheidene honderdduizenden euro’s. Het Hötel de la Poste wordt door de eigenaars omgebouwd tot een grote evenementenhal. Er komen seminarielokalen en ruimtes voor de catering. Het Hötel de la Poste is een klassiek mooi gebouw met plafonds tot 12 meter hoog. “We gaan die opdracht tijdens de komende weken afwerken”, zegt Eric Van Overloop. “De installatie moet begin september afgeleverd worden.”

Waarom Tour & Taxis voor TAC! gekozen heeft? “Ik denk dat onze flexibiliteit daar ook wat mee te maken heeft. Wij hebben onze eigen inbreng gehad in het ontwerp en dat is kennelijk sterk geapprecieerd. Ook hebben wij al die tijd goed kunnen samenwerken met het studiebureau CES uit Asse. Datzelfde bureau was ook al onze partner bij de ombouw van de Deense ambassade in Brussel.”

TAC! tekent uiteraard ook voor het onderhoud en de instandhouding van de gebouwde installaties.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer