Nieuws Antwerpen Talent-IT zet 150 specialisten in

Talent-IT zet 150 specialisten in

Talent-IT zet 150 specialisten in

computerIT-specialisten zijn net als topvoetballers. Ze zijn heel erg gevraagd, krijgen aanbiedingen bij de vleet en verdienen ook nog goed. Het Antwerpse aanwervings- en selectiebedrijf Talent-IT heeft er zo’n 150 in zijn ploeg. Ze worden geoutsourced bij nagenoeg alle grote bedrijven uit de Belgische top-100.

Talent-IT heeft het vandaag evenwel niet onder de markt. De crisis, weet je wel. “Er worden vandaag zeker geen cadeaus uitgedeeld”, zegt managing director Jeroen Fries. “Dit neemt niet weg dat wij als bedrijf ondanks alles perfect op koers blijven. Wij realiseerden in 2012 een omzet van 18 miljoen euro. Wij hadden voor 2013 21 miljoen euro gebudgetteerd en het ziet er naar uit dat wij dat effectief gaan waar maken.”

De ICT-wereld is in dit opzicht een van de weinige die nog standhoudt. De goede cijfers kunnen er ondertussen een eerste voorzichtig signaal voor zijn dat de crisis effectief over haar hoogtepunt heen is. Investeringen in ICT staan veelal aan het begin van een conjunctuuromslag.

“We geloven er in”, zegt Jeroen Fries. “Ons bedrijf heeft in enkele jaren een expansieve groei neergezet. Collega Dirk Van Grunderbeek zette Talent-IT op in 2007. Ik ben er zelf in 2008 bijgekomen. Sindsdien ging het allemaal razendsnel.”

Om die groei te consolideren is uitgekeken naar een partij die de financiering van de ontwikkelingen kon ondersteunen. Het werd de Britse groep Harvey Nash Group. Die nam Talent-IT in 2012 over. “Maar ondertussen gaan wij gewoon verder door. De Britten leggen ons geen richtlijnen of objectieven op. Wij kunnen verder werken op de lijnen die we zelf uitgetekend hebben.”

Talent-IT stelt vandaag 12 mensen tewerk. Onder de 150 consultants die het bedrijf kan outsources staan er zowat 50 op de vaste payroll. De 100 anderen zijn freelancers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.