Nieuws Antwerpen Talke vergroot afvulcapaciteiten in Zwijndrecht

Talke vergroot afvulcapaciteiten in Zwijndrecht

Talke vergroot afvulcapaciteiten in Zwijndrecht

aertswendyHet Duitse bedrijf Alfred Talke heeft zijn afvulcapaciteiten op zijn site in Zwijndrecht verdrievoudigd. Alfred Talke Logistic Services is klant aan huis bij verscheidene chemiebedrijven en vult in hun opdracht chemicaliën en vaste producten af in vaten en bags. Alfred Talke heeft ook uitgebreide magazijncapaciteiten en verzorgt tevens verscheidene administratieve functies voor zijn klanten.

De verhoging van de productiecapaciteit vergde een investering van 1,5 miljoen euro. De nieuwe installatie is technologisch zeer geavanceerd. Ze is hermetisch afgesloten zodat de operator geen speciale beschermkledij moet dragen. Omdat de installatie speciale telescooparmen ingebouwd kreeg moeten er minder heftrucks ingezet worden. De volautomatische machine kan tot 100 stalen- of kunststofvaten per uur openen, vullen en opnieuw sluiten.

Alfred Talke is als transporteur mee gegroeid met de Duitse chemie. Vanuit Hürth heeft het bedrijf een internationaal netwerk aan logistieke vestigingen opgebouwd. Zwijndrecht werd in 2008 mee opgenomen in het systeem.

“We zijn in nauwelijks enkele jaren sterk expansief gegroeid,” zegt directeur Wendy Aerts. “In die mate dat wij onze afvulcapaciteiten stelselmatig konden opvoeren. We zitten nu op 120.000 ton, een verdrievoudiging met tot voor kort. Ook onze oppervlakte aan magazijnen hebben we in verscheidene fasen vergroot. We zitten nu op 12.000 vierkante meter maar we gaan in de komende maanden in twee fasen naar 23.000 vierkante meter. We gaan daartoe extra ruimte afhuren bij de buren.”

Wendy Aerts is onderhand zo’n drie jaar op het bedrijf en had aanvankelijk de opdracht meegekregen om de onderneming beter te positioneren en de bedrijfsprocessen te herschikken. “Pas dit jaar zijn we de markt opgegaan. Met succes. We hebben verscheidene interessante tenders binnengehaald. We gaan hier in de komende maanden dus voluit kunnen gaan.”

Bij Alfred Talke werken nu zo’n 50 man. In functie van de uitbreiding zijn vier extra operatoren in dienst genomen.

Havenschepen Marc Van Peel kwam de nieuwe afvulinstallatie officieel in dienst nemen. Volgens Van Peel “is Antwerpen dankzij de op maat gesneden logistieke dienstverlening van bedrijven zoals Talke uitgegroeid tot een non-stop-shop voor verpakte chemicaliën. Deze investering bevestigt meteen ook het vertrouwen in onze haven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.