Nieuws Antwerpen Tariefchecker zoekt goedkoopste energieprijzen

Tariefchecker zoekt goedkoopste energieprijzen

Tariefchecker zoekt goedkoopste energieprijzen

chequenZe doen geregeld zelfs beter dan Testaankoop. Dimitri O, Michaël Cambron en Nicolas Herinckx zitten met hun Tariefchecker in de energiemarkt. Ze vergelijken intensief de prijzen voor gas en elektriciteit en geven hun klanten de richting aan. “Dat wij effectief geregeld beter doen dan Testaankoop heeft er alles mee te maken dat wij als bedrijf zo sterk gefocused zijn op elektriciteit en gas,” zegt Dimitri O. “Testaankoop is met veel dingen tegelijk bezig. Wij concentreren ons op energie.”

Dimitri O spoelde zoals zovelen enkele jaren geleden in Antwerpen aan. Als jonge ondernemer kwam hij op het Zuid terecht van waaruit hij zijn eigen bedrijfje, de Energiechecker oprichtte. Hij werkte voordien enkele jaren bij energieleverancier Eneco en kent de markt op die manier als zijn broekzak. Hij kreeg later assistentie van Michaël Cambron en Nicolas Herinckx die zich in zijn bedrijf inkochten.

“Wij vergelijken voor onze klanten permanent alle prijzen voor gas en elektriciteit. Wij brengen daartoe voortdurend alle nieuwe parameters in. Zelfs promoties dus. Naast uiteraard postcodes, het verbruik, de prijzen van de huidige leverancier enz. Daaruit realiseren wij geregeld enorme prijsverschillen.”

Werkelijk alle gegevens worden in de prijzen verwerkt. “Wij moeten effectief soms ook kleine details wegfilteren zoals bv. de verplichting om via domiciliëring te betalen. Sommige klanten willen dit echt niet.”

De Energiechecker haalt als website geregeld tot 10.000 bezoekers op jaarbasis.

Waar het bedrijf dan zijn eigen omzetcijfers uit haalt?  Bezoekers zijn uiteraard nog geen klanten. “Indien een klant op basis van onze prijzenvergelijkingen effectief overschakelt naar een bepaalde maatschappij krijgen wij een kleine commissie van de energieleverancier in kwestie”, zegt Dimitri O.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.