Nieuws Antwerpen Tasties brengt slimme koelkast naar lege bedrijfskantines

Tasties brengt slimme koelkast naar lege bedrijfskantines

Tasties brengt slimme koelkast naar lege bedrijfskantines

Start-up Tasties uit Schelle komt met een nieuw en innovatief concept. Een slimme koelkast die weet wanneer ze moet bijgevuld worden en werknemers op kantoor kan voorzien van gezonde en verse maaltijden. Nu veel bedrijven door corona zijn overgeschakeld op een hybride manier van werken, zou dit concept wel eens de oplossing kunnen zijn voor lege bedrijfskantines.

Tasties werd in december 2020 opgericht en kan ondertussen al rekenen op enkele grote klanten, zoals de specialist in studentenhuisvesting Xior, Eubelius en Meet District. De jonge start-up uit Schelle ontwikkelde een nieuw concept waardoor bedrijven hun werknemers een flexibele en duurzame lunch of avondeten kunnen bieden: een intelligente koelkast gevuld met gezonde en verse maaltijden en drankjes. De klok rond is de koelkast gevuld, ook met maaltijden om mee naar huis te nemen.

“We merken dat heel wat bedrijven en kantoren op zoek zijn naar een alternatief voor de warme maaltijd die ze ’s middags aanboden”, zegt ceo van Tasties, Pieter-Jan Debel. “Door de hybride manier van werken, zit heel wat personeel gewoon thuis. Als de mensen dan toch eens op kantoor komen, verwachten ze verschillende opties: een ochtendsnack, een lunch of een avondmaal om mee naar huis te nemen. Dat aanbod hebben wij nu ontwikkeld. Ze kunnen onze intelligente koelkasten openen met een QR-code en de maaltijd nemen. Wij weten dankzij een RFID-label in de verpakking automatisch welke maaltijden in de smaak vallen en wanneer de koelkast moet aangevuld worden. Zo creëren we een menu op maat van de werknemers van het bedrijf.”

Klanten betalen met hun gsm, bankkaart of maaltijdcheques en een maaltijd kost tussen de 5 en 9 euro. Tegen eind dit jaar wil het 50 slimme koelkasten plaatsen in verschillende bedrijven, ziekenhuizen en studentenvoorzieningen, goed voor 8.000 verse maaltijden per week.

Sociaal en duurzaam ondernemen centraal

Tasties werkt voor de bereiding van de maaltijden samen met J&M Catering uit Schelle, sinds 1992 actief in de catering voor particulieren en bedrijven. Alles gebeurt in huis: van het aankopen van de ingrediënten tot de bereiding van de maaltijden en het verpakken. Op die manier onderneemt Tasties zo duurzaam mogelijk. Voor de leveringen schakelt Tasties Nestors in, mensen die nog niet pensioengerechtigd zijn en moeilijk aan een job geraken. Zo geeft de start-up hen een kans op de arbeidsmarkt.

De slimme koelkasten helpen Tasties tot slot om zoveel mogelijk voedselverspilling te voorkomen. Het bedrijf weet 48 uur op voorhand welke maaltijden de versheidsdatum zullen overschrijden. Klanten krijgen dan een korting of een gratis drankje of dessert bij de maaltijd die komt te vervallen. Maaltijden die uiteindelijk niet geconsumeerd worden, worden door afvalspecialist Renewi opgehaald voor biofermentatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.