Nieuws Antwerpen TDL Group zet voet aan wal in Kallo

TDL Group zet voet aan wal in Kallo

TDL Group zet voet aan wal in Kallo

tdlHet transportbedrijf XPO Logistics heeft zijn divisie “fresh” doorgeschoven naar de TDL Group (Houthalen/Lummen). Daardoor komt ook het geavanceerde magazijn in Kallo in Limburgse handen. De transactie volgt op de recente overname van transporteur Norbert Dentressangle door de Amerikanen van XPO Logistics.

Er zit flink wat beweging in de transportportsector. De overname van de Franse groep Norbert Dentressangle door de Amerikaanse tegenganger XPO Logistics zorgde eerder al voor flink wat opschudding. Het ziet er naar uit dat de Amerikanen ondertussen hun portefeuille aan het herschikken zijn. Ze hebben in dit opzicht de activiteiten in verse voeding die Dentressangle tot nog toe ontplooide in Kallo doorgeschoven naar de TDL Group. Het gaat dan vooral om de samenwerking tussen Kallo en de voedingsgroep Ter Beke. Ter Beke concentreerde een flink deel van zijn productie in de koel uitgeruste magazijnen in Kallo.

De TDL Group kan de activiteiten met Ter Beke makkelijk in zijn eigen portefeuille schuiven, stelde commercieel directeur Kristof Van Lommel. Het gaat erom dat de TDL Group voor veel kleine klanten werkt en in dit opzicht een sterk gediversifieerde portefeuille opgebouwd heeft. De Limburgers hebben overigens beloofd dat de 30 werknemers in Kallo gewoon aan de slag kunnen blijven. Ook met de onderaannemers die tot dusver voor Dentressangle/XPO Logistics werkten zou niets fundamenteels veranderen. Het ging de TDL Group in eerste instantie om de schaalgrootte die ze in de overname kunnen realiseren.

De TDL Group werkt vanuit negen verschillende divisies met oa. Fresh Logistics, Dedicated Logistics, Pharma Logistics, Building Logistics enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.