Nieuws Antwerpen Team Jumbo-Visma gaat in zee met Swapfiets

Team Jumbo-Visma gaat in zee met Swapfiets

Team Jumbo-Visma gaat in zee met Swapfiets

Fietsverhuurder Swapfiets, met Belgische hoofdzetel in Antwerpen, gaat een partnership van drie jaar aan met Team Jumbo-Visma, het professionele wielerteam dat mede dankzij Belgisch kopman Wout van Aert hoge toppen scheert. Samen zullen ze fietsen promoten, bij alle leeftijdsgroepen en op elk niveau.

Voor een vast bedrag per maand, biedt Swapfiets haar klanten een eigen fiets aan. In 2014 werd Swapfiets opgestart in Nederland en in 2018 kwam de micro-mobiliteitsaanbieder ook naar België. Swapfiets is de eerste aanbieder van fietsabonnementen ter wereld en heeft intussen meer dan 220.000 gebruikers in België, Nederland, Denemarken, Duitsland, Italië en Frankrijk, waarvan 13.000 abonnees is ons land, waaronder in Antwerpen.

De twee spelers gaan nu samenwerken om fietsen te promoten in heel Europa en daarbuiten. “Team Jumbo-Visma en Swapfiets vinden elkaar op basis van hun gedeelde liefde voor fietsen en hun overtuiging dat de fiets het beste transportmiddel is in de stad. De fiets is de meest gezonde, duurzame en milieuvriendelijke manier om je te verplaatsen”, zegt Richard Burger, één van de drie mede-oprichters van Swapfiets.

Swapfiets-koersfietsen

De samenwerking houdt onder andere in dat Swapfiets de Team Jumbo-Visma Academy gaat ondersteunen door hen te voorzien van professionele Swapfiets-koersfietsen. Op die manier willen ze samen jong talent een duwtje in de rug geven bij de start van een carrière. Daarnaast zal elke atleet van Team Jumbo-Visma en elk lid van de staff een beroep kunnen doen op een Swapfiets.

“We geloven allebei dat hoe meer mensen de fiets nemen, hoe beter dat is voor eenieders gezondheid en voor de leefbaarheid in steden. Samen willen we mensen helpen om meer te fietsen, zowel sportief als voor dagelijks gebruik. We hopen dat de volgende grote naam in ons team zijn carrière ooit zal hebben mogen starten op een Swapfiets-racefiets”, zegt Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.