Nieuws Antwerpen Tech Mahindra gaat ook voor Mobistar werken

Tech Mahindra gaat ook voor Mobistar werken

Tech Mahindra gaat ook voor Mobistar werken

tommeDe mobiele operator Mobistar besteedt een groot gedeelte van zijn informatica-activiteiten uit aan de Indiase onderneming Tech Mahindra. Bij de uitbesteding zijn honderdvijftig medewerkers betrokken. Tech Mahindra opende enkele weken geleden bij de overname van de klantenafdeling van Alcatel-Lucent Bell een nieuwe vestiging in Antwerpen. De Indiêrs maakten toen al geen geheim van hun langetermijnambities.

Zo’n 120 werknemers van Alcatel-Lucent Bell maakten meteen de overstap naar het Indiase bedrijf en gingen aan de slag aan de Italiëlei. De overname van de informatica-acdtiviteiten van Mobistar is kennelijk een volgende stap van de Indiërs.

Er vallen volgens Mobistar geen gedwongen ontslagen. De medewerkers van Mobistar zouden immers net als die van Alcatel-Lucent Bell de overstap kunnen maken naar Tech Mahindra.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bevestigt dat over de uitbesteding een collectieve overeenkomst werd afgesloten, maar benadrukt dat nog een aantal individuele dossiers verder moeten worden besproken. Aan de overeenkomst met Tech Mahindra zijn maandenlange onderhandelingen voorafgegaan.

Mobistar wil onder meer de ontwikkeling en het testen van applicaties aan partners toevertrouwen. Mobistar heeft eerder al een aantal activiteiten uitbesteed. Acht jaar geleden werd het beheer van het mobiele netwerk toegewezen aan de Zweedse groep Ericsson.

Volgens Sandeep Phadke, de zaakvoerder van Tech Mahindra Benelux heeft de groep wel degelijk langetermijnplannen. Het gaat erom dat het bedrijf nog wel meer telecombedrijven technische assistentie wil gaan verlenen. Eerder werden ook al het Spaanse Telefonica en het Nederlandse Ziggo in de portefeuille opgenomen. Volgens Sandeep Phadke is de lokale verankering van het bedrijf in de regio daarbij niet onbelangrijk. De talenkennis van het personeel speelt daarbij uiteraard een rol want de technici moeten bv. de 3500 antennes en de vijf datacentra van Base mee onderhouden.

Tech Mahindra is een divisie van de Indiase autoproducent Mahindra uit Mumbai. De software-afdeling is uitgebouwd als een autonome onderneming die vandaag tekent voor een omzet van zowat 2,7 miljard dollar. Het bedrijf stelt 80.000 mensen tewerk. Tech Mahindra opende eerder al een servicecenter in Brussel en Düsseldorf en heeft ook in Gent een kleine lokale vestiging.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.