Nieuws Antwerpen Technologiebedrijf Rombit levert digitale verkeersborden aan stad Antwerpen

Technologiebedrijf Rombit levert digitale verkeersborden aan stad Antwerpen

Technologiebedrijf Rombit levert digitale verkeersborden aan stad Antwerpen

Antwerpen krijgt tegen het eind van het jaar nieuwe digitale borden voor het aanduiden van een tijdelijk parkeerverbod. De huidige borden, waarop zo’n tijdelijk verbod wordt aangegeven om bv. verhuiswagens of afvalcontainers tijdelijk toe te laten worden op grote schaal gestolen. Het verbod wordt in krijt op het bord geschreven en dat leidt tot misbruiken.

Het Antwerpse technologiebedrijf Rombit heeft nu prototypes van nieuwe borden gemaakt, die door de stadsdiensten in het voorjaar zullen worden uitgetest. Als die testen goed verlopen worden de nieuwe borden, die een digitaal scherm zullen hebben in gebruik genomen.

Sinds begin vorig jaar lanceerde de stad Antwerpen samen met Rombit een digitaal platform waarop burgers en bedrijven een parkeerverbod kunnen aanvragen. Jorik Rombouts, CEO van Rombit: “Het digitale parkeerbord bevat een combinatie van de nieuwste technologieën zodat informatie draadloos en op een heldere manier getoond wordt.”

De nieuwe parkeerverbodsborden zijn voorzien van een digitaal onderbord. De datums op het onderbord kunnen vanop afstand worden ingegeven. Bij een positieve analyse zal de stad dit najaar zoveel mogelijk parkeerverbodsborden op Antwerps grondgebied vervangen door digitale borden. Uitzonderingen in deze fase zijn de parkeerverboden waarvoor de stad niet bevoegd is. Nutsmaatschappijen en aannemers die wegenwerken uitvoeren, blijven nog hun eigen signalisatie plaatsen.

Rombit werd in 2014 tot Meest Beloftevolle Starter uitgeroepen door VOKA Kamer van koophandel Antwerpen-Waasland. Trends kroonde hen tot Starter van het Jaar 2015.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.